2019 új technológiai trendjei

  1. Az önvezető autók használatának és elérhetőségének növekedése

Egyre több cég lép be az önvezető autók gyártásába: a Google a Waymo-n keresztül, az Apple külön ágazata foglalkozik az autonóm autókkal és gyakorlatilag minden nagyobb autógyártó autonóm járművek gyártását tervezi. A General Motors már 2019-re az önvezető autók tömeggyártását jelezte előre.

  1. A blockchain technológia egyre széleskörűbb használata

A blockchain technológia használata az utóbbi időben egyre inkább nő. A Brazil Tervezési Minisztérium a személyes dokumentumok igazolására használja. A Facebook saját blockchain csapatot alakított ki. Az IBM és a Maersk együttműködik a blockchain alkalmazásában az ellátási láncok digitalizálására.

  1. Az adatvédelem előtérbe kerülése

Hosszú ideig úgy tűnt, hogy a legújabb technológiai fejlesztések ára a csökkent adatvédelem. De 2018-ban életbe lépett a GDPR törvény a technológiai óriáscégek adatvédelmi botrányai hatására. A visszaélések és így annak realizálása, hogy ilyenek lehetségesek, ráirányította a figyelmet az adatvédelem fontosságára.

  1. Az edge computing elterjedése

Az edge computing hatékonyabb adatkezelést tesz lehetővé azáltal, hogy az adatfeldolgozás közelebb történik az adat keletkezési helyéhez, így a folyamat gyorsabbá válik. Ennek ellenére az edge computing nem váltja fel a felhőben való adattárolást, kezelést, a kettő inkább kiegészíti egymást.

  1. A 3D-s nyomtatás széleskörű alkalmazása

A kutatások alapján a 3D nyomtatás egyre elterjedtebb a cégek körében és egyre inkább fém alapanyagokat használnak ehhez. A nagy márkák, mint a HP, GE és a Nike már új 3D nyomtatók fejlesztésén dolgoznak, amelyek fémet tudnak nyomtatni.

  1. A mesterséges intelligencia felhasználásának terjedése

A bűnözés elleni küzdelem, a közlekedés hatékonyságának biztosítása, az oktatás javítása, az információk feldolgozása és a pénzügyek kezelése csak néhány az AI által elvégezhető dolgok közül. 2019-ben egyre elterjedtebbé válik ez a technológia.

  1. Automata robot technológiák alkalmazása egyre több területen

Egész sor üzleti folyamatban alkalmazhatók a robot technológiák: alapfeladatok, mint az emailekre válaszolás, folyamatok kezelése, bármilyen ismétlődő feladat. A cégek a robottechnológiák alkalmazásával csökkenthetik költségeiket és hatékonyabbá válhatnak.

  1. Kiterjesztett realitás eszközeinek terjedése

Az Apple 2019-ben jelenteti meg saját kiterjesztett realitás headset-jét. Az AR fejhallgatónak saját kijelzője és saját operációs rendszere lesz. A Microsoft a Hololens AR headset-jének második verzióját hozza ki az évben.

Forrás: Readwrite

https://readwrite.com/2019/07/03/8-tech-trends-to-watch-out-for-in-2019/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936