300 km-es úton tesztelnek önvezető autókat az Egyesült Királyságban

West Midlands-ben autonóm és összekapcsolt járműveket tesztelnek „városi, vidéki, külvárosi és autópálya utakon”, hogy értékeljék azok teljesítményét valós helyszíneken és helyzetekben.

A projekt Coventry Városi Tanácsa, Birmingham Városi Tanácsa, Solihull Tanácsa, West Midlands Közlekedési Tanácsa, valamint egy maroknyi más vállalkozás közreműködéseként valósul meg. Bár eredetileg 300 km-re tervezték, az útvonalat még idén 350 km-re bővítik. Az első szakasz jelenleg folyamatban van, a Coventry és Birmingham közötti útvonalat „városi utakon, a városok közötti utakon és külvárosi utakon vezetik át olyan kulcsfontosságú csomópontokban, mint a Birmingham International Airport és az új HS2 Hub a városban.

Elsőként összekapcsolt járművek fogják kipróbálni az útvonalat, amelyek továbbítani tudják a többi járműnek a forgalomra és veszélyhelyzetekre vonatkozó információikat. A tesztelésben vezető nélküli járművek egyelőre nem vesznek részt. Jelenleg egy vezető és időnként még egy személy lesz a fedélzeten, hogy ellenőrizze az eseményeket. Az út során a biztonsági operátor megfigyelőként lesz jelen, hogy bármikor azonnal közbe tudjon avatkozni, amikor erre szükség van.

Andy Street, West Midlands polgármestere hangsúlyozta, hogy a tesztelési folyamat egyáltalán nem fogja zavarni az autósokat. Még azok sem fognak észrevenni semmit, akik gyakran közlekednek ezeken a területeken. A polgármester elmondta, hogy határozott célja, hogy a régió világszinten vezetővé váljon az elektromos és autonóm jármű technológia területén, mivel megvan ehhez minden szükséges képességük és lehetőségük. Útjaik tesztelésre való rendelkezésre bocsátását egyaránt izgalmasnak és előremutató lépésnek nevezte. Ez a kutatás segít majd előkészíteni az utat a kulcsfontosságú befektetések és munkahelyek megteremtéséhez a régióban, a COVID 19 járvány utáni időszakban.

Forrás: Gizmodo

https://www.gizmodo.co.uk/2020/05/300km-autonomous-vehicle-route/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936