450 szakértő vitatta meg a Jövő Okos Közlekedését Dubaiban

22 országból több mint 450 nagy autógyártó, automata és modern technológia szakértő és kormány ügynökség részvételével rendezték meg a Jövő Mobilitásának 5. Nemzetközi Konferenciáját az Egyesült Arab Emirátusokban. A két napos konferenciát és kiállítást, melynek célja a globális közlekedési szektor jövőjének a megvitatása volt, az Emirátusok Szabványügyi és Metrológiai Hatósága (ESMA) szervezte Dubaiban.

A konferencia a közel-keleti és észak-afrikai térség egyik legelső kísérletét mutatta be, az első önvezető nehézgépjárművel, amely Abu Dhabi és Dubai között mintegy 140 kilométert tett meg, így ez az ilyen típusú járművek leghosszabb útja az Egyesült Arab Emírségekben és a szomszédos országokban.

HE Abdulla Al Maeeni, az ESMA főigazgatója elmondta, hogy a szakértők megvitatták a legújabb technológiai fejlesztéseket és az új mobilitási megoldásokat a közlekedési ágazatban, mint például a nagy adat, a mesterséges intelligencia (AI), a tárgyak internete (IoT) és új alternatívák, amelyek radikálisan megváltoztatják a közlekedési ágazatot.

„Megválaszoltuk a kapcsolódó mobilitás cyberbiztonsági veszélyeit, az önvezető járművek egyedi műszaki követelményeit, valamint az Egyesült Arab Emírségek kormányának kezdeményezéseit a hidrogénüzemű járművekkel kapcsolatban.”

Al Maeeni hozzátette: „Az Egyesült Arab Emírségek élen jártak a fenntartható technológiákkal történő alternatív mobilitási módok kifejlesztésében, prioritást adva a jelenlegi tömegközlekedési módok hatékonyabb és intelligens rendszerekké történő átalakításának. Emellett arra törekszik, hogy elismerje a régió egész területén az egyetemek fenntartható mobilitással kapcsolatos kutatásait, a támogató infrastruktúra fejlesztését és a mobilitás digitális innovációját. ”

Az ESMA bemutatta az Egyesült Arab Emírségek műszaki szabályozásának első előkészítését, amely magában foglalja az önvezető járművekre vonatkozó előírásokat és a biztonsági követelményeket. A résztvevőket tájékoztatták az intelligens mobilitási rendszereknek a közlekedés hatékonyságának javításában és az elektromos járművek töltésében való hasznáról, jelezve egy előretekintő gondolkodásmód megjelenését a közlekedési ágazatban.

Az Egyesült Királyság és Hollandia kormánya két esettanulmányt mutatott be az Egyesült Királyság elektromos jármű töltési infrastruktúrájáról és Amszterdam tapasztalatairól a csatlakoztatott és autonóm járművek területén.

A kísérő kiállításon bemutatták a luxusautók új típusait és modelljeit (Porsche, BMW, Mercedes, Audi…), valamint az első 100% -osan elektromos buszt, az első önvezető teherautót, és az első elektromos motorkerékpárt.

Forrás: Finance.Yahoo

https://finance.yahoo.com/amphtml/news/450-experts-professionals-discuss-smart-144600709.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936