530 kW-tal töltik a buszokat egy lengyel állomáson

Lengyelország ötödik legnagyobb városa, Poznan még tavaly év végén rendelt be 21 elektromos buszt a Solaristól, a beszerzéshez pedig épp építi az ezekhez szükséges töltőhálózatát. Lesz olyan pantográfos oszlop, ahol fél megawatt teljesítménnyel töltik majd buszokat.

Forrás: Totalcar

Lengyelország jó helyzetből várja az európai tömegközlekedés villanyra állását. Az ország városai nemcsak elektromos buszból tudnak hazait venni a Solarisnak hála, de a töltőinfrastruktúra kiépítéséhez is van egy bejáratott, a műfajban nagy múlttal bíró hazai vállalatuk, az Ekoenergetyka-Polska. Ez a cég építi most Poznannak is az új buszokhoz szükséges töltőket tizenhat állomáson, összesen 2,2 MW teljesítménnyel. Lesz töltő, ahol több mint 500 kW-tal kapják majd a töltést a buszok.

A kivitelező még a tesztüzemnél tart, de azt mondják, a Jan III Sobieski állomáson még az 500 kW-ot is túllépik teljesítményben két töltőjükkel. A tesztek alatt a pantográfos töltésen 790 amperen 533 kW-os valós teljesítménnyel töltötték a buszokat, amihez egyedül az ABB 600 kW-os töltője mérhető egyelőre a teljes iparágban. Ezek a fél MW környéki töltési tempók rengeteget javítanak a villanybuszok kihasználhatóságán. A Solaris városi alacsonypadlósa, az Urbino 8,9 LE például egy 124 kWh-s akkumulátorral jár, azt negyed óra alatt bármikor tele lehet tölteni egy ilyen állomáson.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/11/01/540_kw-tal_toltik_a_buszokat_egy_lengyel_allomason/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936