79 perces úton tesztelte egy tulajdonos a Tesla Autopilot rendszerét

Egy Tesla 3-as Modell tulajdonosa az Észak-Karolinai Blue Ridge Parkwayen tesztelte az Autopilot képességeit. A 45,9 mérföldes út 79 percig tartott, mely alatt bőven volt idő tesztelni az Autopilot 2020.16.2.1.-es frissítésének teljesítményét. A tulajdonos célja a rendszer képességeinek esős, ködös utakon való felmérése volt.

„A ködös időhöz igazítottam a maximális sebességet, mivel az Autopilot nem tud egyszerűen csak lelassulni, hanem teljesen leáll, ha nem lát eléggé előre a sebességnek megfelelően. A saját beállított sebesség ellenére azért az Autopilot-é volt az irányítás. A sebességen kívül minden mást: kormányzás, fékezés, gyorsítás, stb. az autó végzett, nem én”, írta a vezető.

Az Autopilot frissítésének egyik lényeges jellemzője az éles kanyarokban való lassítás képessége, ami biztonságosabb kanyarodást jelent. Például egy jobb kanyarnál az autó közelebb halad a járdaszegélyhez, ami biztonságosabb, ha két autó halad ugyanabban a kanyarban az ellenkező irányban. A beszámoló szerint ez a funkció remekül bevált a trükkös utakon.

A Tesla már tavaly kihozott egy hasonló funkciót, de akkor még voltak vele problémák, a legújabb frissítésben ezeket már javították. A frissítés új lassítási módot is tartalmaz. Az Autopilot sokkal jobban lelassít a szűk kanyarokban, mint azelőtt, és ezt sokkal finomabban is teszi, mint a korábbi változatokban.

A 79 perces út alatt csak egyszer kellett a vezetőnek közbe avatkoznia, amikor az autó kicsit túl élesen vett egy kanyart. Ráadásul mindezt rossz időjárási körülmények között, és olyan utakon, mely az emberi vezetőket is próbára teszi.

A Tesla Autopilot szoftvere folyamatosan javul az autó tulajdonosok által megtett több millió mérföld alapján szerzett adatok révén. A Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azt nyilatkozta, hogy az adathálózat jól működik, a beérkezett adatokat folyamatosan értékelik, hogy javíthassák a vezetést segítő funkciók biztonságát és teljesítményét.

„Minden hónapban egy millió kereszteződésről gyűjtünk adatokat. Ez a szám folyamatosan nő, ahogy egyre többen szerzik be a frissítéseket, és egyre többen vezetnek. Hamarosan több mint egy milliárd kereszteződésről lesznek adataink havonta.

Forrás: Teslarati

https://www.teslarati.com/tesla-autopilot-80-min-torture-test-video/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936