A Baidu Apollo autonóm járművei már négy városban közlekednek az utakon

A Baidu autonóm vezetési részlege, az Apollo van jelen a világon a legtöbb helyen az autonóm jármű szolgáltatásokat nyújtó kínai cégek között, és jelenleg is utasokat szállító robotaxijai tesztelését végzi Changsha-ban, Cangzhou-ban, Pekingben és Guangzhou városában korlátozott hozzáféréssel.

A pilot programok célja, hogy adatokat szolgáltassanak a járművek valós környezetben való viselkedéséről, és megismertessék a lakossággal a robotaxik koncepcióját.

Guangzhou-ban az utasok a Science City városrészben rendelhetik meg a robotaxikat, amely a Huangpu ipari körzet intelligens gyártási központja. A taxik a Baidu Maps vagy az Apollo Go applikációkon keresztül hívhatók, és a városban 237 beszállási pontjuk van.

Májusban a Baidu Apollo robotaxik Pekingben kezdték meg az utasszállítást. Járműveik csak a Shougang Ipari Parkban állíthatók önvezető módba, ahol az autók első négy működési napjukon 1500 utast szállítottak. A kísérleti program a 2022-es téli olimpia előtt zajlik.

2020 végére a Baidu Apollo már 210 000 utast szállított autonóm járműveivel – áll a társaság sajtóközleményében. Azt tervezik, hogy a következő három évben 3000 robotaxival 3 millió felhasználójuk lesz a világ 30 városában.

A Baidu Apollo-nak még nagy utat kell megtennie ennek a célnak az eléréséhez. Eddig 500 autójuk van a közutakon. Az autók adatgyűjtésére vonatkozó új szabályozások azonban akadályozhatják a fejlődést.

A Baidu Apollo 2017-ben alakult, bár a Baidu már 2013 óta folytatott az autonóm járművekhez kapcsolódó kutatás-fejlesztést. Az Apollo 2900 szabadalommal rendelkezik ezen a területen, és önvezető autóival 12 millió km-t tettek meg tesztek és személyszállítási szolgáltatások során.

Az Apollo együttműködött az Arcfox elektromos jármű-fejlesztővel saját Moon elnevezésű autonóm járművének megtervezése és megépítése során. A Moon bemutató eseményén Li Zhenyu, a Baidu alelnöke elmondta: „Kínában elsőként a Baidu koncentrált az autonóm vezetésre, és kezdetben a technikai oldalra összpontosítottunk, de eljött az ideje a termékfejlesztésnek és a kereskedelmi forgalomba hozatalnak.”

Forrás: Kr Asia

https://kr-asia.com/baidu-apollos-autonomous-vehicles-cruise-in-four-cities-while-regulators-constrict-data-collection-for-cars

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936