A Baidu és a Geely új közös önvezető autógyártó céget hoz létre

A Baidu és a Geely összeállt, hogy egy új, önvezető autók gyártására fókuszáló céget hozzon létre. A kereső óriás az autók intelligens vezetési képességeinek fejlesztésére koncentrál, míg a Geely az autó design és gyártás terén való tapasztalatát fogja felhasználni.

„A Baidu-nál régóta hiszünk az intelligens vezetés jövőjében, és az elmúlt évtizedben sokat fektettünk a mesterséges intelligenciába, hogy világszínvonalú önvezető szolgáltatásokat nyújthassunk”, mondta a Baidu vezérigazgatója és társalapítója, Robin Li.

A Baidu és a Geely már a mostani közös cégalapítás előtt is együtt dolgozott az önvezető technológia és a mesterséges intelligencia platformok fejlesztésén.

Az utóbbi két évben a Baidu önvezető autó szoftverét, az Apollo-t is tesztelte nyilvános robotaxi szolgáltatás keretében Pekingben. Ezek az Apollo által működtetett autók az autonómia 4. szintjén állnak a cég szerint, ami azt jelenti, hogy az autók „bizonyos körülmények között képesek az összes vezetési feladat teljesítésére és a környezet észlelésére”.

Forrás: ZDNet

https://www.zdnet.com/article/baidu-teams-up-with-geely-to-create-new-self-driving-car-company/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936