A Baidu tökéletesíti komputerét önvezető autók számára

A Baidu arra törekszik, hogy praktikusabbá tegye önvezető autóit. A kínai technológiai óriás bemutatta Apollo Computing Unit (ACU) elnevezésű számítógépét, amit a „világ első gyártásra kész” autonóm vezetési számítógépének tekintenek. Ez ránézésre egy egyszerű doboz, de 5 kamera és 12 ultrahangos radar adatait képes kezelni. Xilinx processzorokon alapul, és az Infineon chipgyártó cég mikrokontrollereivel rendelkezik.

Forrás: Engadget

Hamarosan a gyakorlatban is látható lesz az ACU. Ez működteti majd az Apollo Valet Parking parkolása szolgáltatást, amely a WM Motorral való együttműködésben valósul meg, és automatikus, vezető nélküli leparkolást és utasfelvételt biztosít.

Várhatóan 2020 második felében kerül majd bevezetésre és hasznos lehet a világjárvány során, amikor valószínűleg hasznos lesz anélkül leparkoltatni az autót, hogy bárki más megérintené azt.

Nem csak a Baidu dolgozik önvezető számítógépeken. Az NVIDIA is megegyezéseket köt a GM-mel, a Toyotával és más cégekkel számítógépei felhasználásáról. Azonban a Baidu lehet az első, amely a való világba is kiviszi platformját. Ez ösztönözheti a versenyt és megnöveli annak az esélyét, hogy mi magunk is megtapasztalhassuk az önvezető autóban utazás élményét.

Forrás: Engadget

https://www.engadget.com/baidu-self-driving-car-computer-ready-081925160.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936