A Baidu zöld utat kapott autonóm autói kereskedelmi bemutatására Kínában

A Baidu, a Google kínai megfelelője, és az autonóm járművek fejlesztője engedélyt kapott 35 „Apollo” járműve számára, hogy demonstrálja önálló vezetési működését, és 10 önvezető járművét tesztelje a kínai Cangzhou városában.

Ezzel a Baidu lesz az első cég Kínában, amely  kísérletezhet az autonóm vezetési szolgáltatások különféle bevételszerzési mechanizmusaival, és ez jelentős lépést jelent a Baidu Apollojának kereskedelmi forgalomba hozatala felé.

Forrás: Robotics and Atomation News

Ezekkel az engedélyekkel az Apollo, Kínában az első autonóm vezetési cégként mutathatja be okos közlekedési szolgáltatásait Cangzhouban és próbálhatja ki a bevételszerzés különböző módjait, mint például a bérletek, próbajegyek árusítását.

2020 augusztusában a Baidu megnyitotta Apollo Go Robotaxi szolgáltatását Cangzhou belvárosában, amellyel az emberek ingyenes robotaxi utazást rendelhettek okostelefonjaik segítségével.

A kényelmes és biztonságos utazás nyújtása mellett a robotaxik ráadásul elektromos járművek, amelyek hozzájárulnak a szénkibocsátás környezetvédelmi céljához.

A jelenlegi engedélyekkel a Baidu tesztelheti is önvezető járműveit Cangzhouban, így ők az elsők, akik engedélyt kaptak erre a városban. A Baidu Apollo korábban már Changsha-ban és Pekingben is kapott már ilyen engedélyt 2020-ban.

A Baidu az első és az egyetlen cég, amely önvezető jármű teszteket végezhet a közutakon a kínai fővárosban. Külföldön ezenkívül Kaliforniában van hasonló engedélye.

A cangzhou-i engedélyek megszerzéséhez a vállalatoknak összesen 50 000 kilométernyi helyi tesztet kellett teljesíteniük a közutakon, biztonsági vezetők kíséretében teljesen balesetmentesen.

A 2021. március 1-ei állapot szerint a Baidu cangzhou-i flottája összesen 524,696 km-t tett meg, ami az Apollo autonóm járművek biztonságának és megbízhatóságának bizonyítéka.

A Baidu 2013 óta fektet be az autonóm vezetésbe, az Apollo pedig a világ vezető nyílt platformja az autonóm vezetés terén, több mint 210 partnerrel, 55 000 globális fejlesztővel és 700 000 sor nyílt forráskóddal.

A mai napig a Baidu Apollo flottájának mérete 500 járműre nőtt, amelyek a világ közel 30 városában végeznek nyílt közúti teszteket, és több mint 7 millió kilométernyi teszt utat tettek meg.

Kínában az Apollo 214 autonóm vezetési jogosítványt adott ki, ebből 161-et utasszállításra.

A Baidu Apollo Go Robotaxi szolgáltatása most nyílt meg Pekingben, Changsha-ban és Cangzhou-ban, ahol több mint 210 ezer utast szállít, és a következő három évben 30 városban tervez ilyet.

Az elmúlt években Cangzhou vezető várossá vált az autonóm vezetés fejlesztésében. Kína északi részén ez volt az első olyan város, ahol emberekkel végzett teszteket hajtottak végre az autonóm vezetésben, és az ország harmadik legnagyobb intelligens csatlakozású tesztúthálózatával rendelkezik.

A legfrissebb hírek szerint a Baidu Apollo és partnerei folytatják a teljesen autonóm vezetés fejlesztési útjának feltárását.

Forrás: Robotics And Automation News

https://roboticsandautomationnews.com/2021/03/16/baidu-receives-green-light-to-demonstrate-commercialized-autonomous-vehicles-in-china/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936