A BlackBerry cyberbiztonságot nyújt a jövőbeni Jaguár Land Rover járműveknek

2018-ban a Jaguár Land Rover (JLR) és a BlackBerry bejelentette együttműködését, melynek részeként a jövőben a JLR járművekben BlackBerry technológiát fognak használni. Eredetileg a partnerség egy új generációs információs és szórakoztató rendszert foglalt magába, de most a két cég kibővítette az együttműködést más új technológiákkal.

A BlackBerry bejelentése szerint a cég mesterséges intelligenciát és gépi tanulási technológiát nyújt a jövő autóinak. Részleteket nem nagyon árultak el arról, hogy hogyan lesz majd használható ez az új technológia, csak annyit közöltek, hogy az alkalmazási lehetőségek között szerepel a prediktív szoftver karbantartás és a cybertámadásokkal szembeni védelem.

Forrás: Digital Trends

A BlackBerry cyberbiztonsági tanácsadást is nyújt a JLR-nek. A modern járművek nagymértékű szoftverhasználata, és a hálózati kapcsolódás az autógyártók számára is elsődleges fontosságúvá teszi a cyberbiztonság kérdését. A BlackBerry elmondása szerint teszteli a JLR járművekben használt szoftvereit, hogy azonosítsa a gyenge pontokat.

A JLR keményen dolgozik a jövő technológiáin. 3D-s szem elé vetített kijelzőt fejlesztenek ki, mely figyelmeztetni tudja a vezetőt az úton levő veszélyekre, vagy 3D-s mozifilmeket nézhet rajta az utas. De ennél újabb ötletekkel is kísérleteznek, mint például a fűtött kormánykerék a navigációs irányok közvetítésére, az emberek hangulatát érzékelő technológia és a vezetők megfizetése a kátyúk jelentésére.

A JLR az önvezető autókhoz is másként áll hozzá, mint a többi autógyártó. Például óriási szemekkel szerelte fel a tesztjárművét, hogy lássa, hogyan kommunikálnak a gyalogosok és az autonóm autók, és ki akarnak fejleszteni egy általános nyelvet, amin az önvezető autók kommunikálhatnak az emberekkel.  Emellett persze a megszokott módon is újítanak a Jaguar I-Pace elektromos SUV-val.

Bár izgalmas, hogy a Jaguár új utakkal kísérletezik, egyelőre nem tiszta, hogy ezeket tényleg használni fogják-e a jövőben gyártandó autóikon. Az önvezető autók nagy számban az utakra juttatása önmagában is elég nagy feladat anélkül, hogy speciális nyelvet fejlesztenének ki számukra. Ennyi technológiai fejlesztési terv esetében nem csoda, hogy egy olyan céghez fordultak segítségért, mint a BlackBerry. Az automata technológia pedig jövedelmező új piac lehet a BlackBerry számára.

Forrás: Digital Trends

https://www.digitaltrends.com/cars/jaguar-land-rover-and-blackberry-expand-tech-partnership/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936