A Blue and White Robotics 10 millió dollárt biztosít egy autonóm jármű platformhoz

Az izraeli csúcstechnológiai vállalat, a Blue and White Robotics bejelentette, hogy 10 millió dollárt tud biztosítani a Jesselson Investments, a Peregrine VC és az Entrée Capital vezetésével egy önvezető járműplatform továbbfejlesztéséhez.

A BWR már bemutatott egy drónt, ami COVID-19 teszteket szállított egy netanyai kórházba, egy drón-koptert, ami a Jordán-völgyben a pálmák beporzását végezte, és egy autonóm transzfer buszt, ami esetleg felhasználható lehet a nagyobb nyilvánosság számára Izraelben.

Micha Jesselson, a Jesselson Investments munkatársa kijelentette, hogy a BWR alapítója, Ben Alfi hozzá hasonló jövőképpel és értékekkel rendelkezik, hangsúlyozva, hogy a cége úgy látja, hogy az agrár-élelmiszeriparnak nyújtott technológiai megoldásoknak rendkívül nagy szerepe van a 21. században.

Alfi, az Izraeli Légierő volt pilótája elmondta, mennyire büszke az alkalmazottaira és megígérte, hogy továbbra is „vezető szerepet tölt majd be a robotok és autonóm szolgáltatások, technológiák bevezetésében Izraelben és az egész világon”.

„A Robotok, mint Szolgáltatás mögött meghúzódó fő gondolat – mondta a Jerusalem Postnak – az a képesség, hogy megragadják az autonóm járművek piacra kerülésével kapcsolatos problémákat, és képessé tegye a dolgozókat arra, hogy elfogadják őket. És el is fogják fogadni őket, ha egyszer meglátják, hogy a robotok olyan valódi nehézségeket oldanak meg, mint például a munkaerőhiány.”

A „Robotok, mint Szolgáltatás” egyben a szoftvertervezés szakkifejezése is a robotok, a felhőalapú számítás és a különböző eszközök lehető legnagyobb mértékű integrálására.

„Az emberek nem akarják birtokolni a robotokat – mondta Alfi a Postnak – a szolgáltatásaikat akarják igénybe venni, például az áruk vagy emberek szállítását. Mi egy olyan gépet kínálunk nekik, amellyel az összes többit irányíthatják, valamint egyszerű módot nyújtunk az általuk használt robotok képességeinek bővítésére.”

Forrás: The Jerusalem Post

https://www.jpost.com/israel-news/blue-and-white-robotics-secures-10m-for-autonomous-vehicle-platform-643053

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936