A BMW bemutatta 4-es szintű automata technológiával rendelkező 7-es széria prototípusát

A 4-es automatizáltsági szintű jármű a legtöbb helyzetben képes magát irányítani, nem igényel vezetőt, aki figyel és fel van készülve arra, hogy átvegye a kontrollt az autótól.

Az autót okostelefon alkalmazáson keresztül hívhatja magához a tulajdonos és az automatikusan elviszi őt a célponthoz. Amint az autó megérkezik, az utasok az okostelefonon keresztüli azonosítás révén férhetnek hozzá az autóhoz.

Mivel nincs szükség arra, hogy az utas készenlétben álljon, utazás közben pihenhet és a középkonzolon elhelyezett tableten keresztül megadhatja úti célját. Az autó megbizonyosodik arról, hogy minden utas be van kötve, és elvezet az úti célhoz. Utazás közben a tablet szórakoztató eszközként használható.

A jármű egyelőre csak prototípus, de a BMW további 2. szintű félautomata technológiákon is dolgozik, ami magában foglalja a közlekedési lámpák jelzései értelmezésének képességét. Egy adaptív sebességtartó automatikát fejlesztett ki, amely a közlekedési jelzéseket is felismeri. Az új rendszer kamera szenzorokat, gépi tanulást és egy háttérrendszert használ a közlekedési jelzések észlelésére és értelmezésére. Ez képessé teszi a rendszert arra, hogy automatikusan megálljon a piros lámpánál. A sárga jelzést is észlelni tudja és lelassítja a járművet, felkészülve a megállásra.

Forrás: Carscoops

https://www.carscoops.com/2019/06/bmw-shows-off-7-series-prototype-with-a-level-4-autonomous-driving-system/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936