A BMW felgyorsítja elektromos autókra vonatkozó terveit

A BMW bejelentette, hogy két évvel felgyorsítja elektromos autókra vonatkozó terveit és bemutatta új elektromos jármű koncepcióját. A korábbi tervnél két évvel korábban, 2023-ra 25 elektromos modell gyártását tervezi.

A BMW ügyvezetője elmondta, hogy a cég a fenntartható mobilitás felé akar fejlődni, felkészülve a jövőre. 2021 az elektromos jármű eladásaik számának megkétszerezését tervezik, 2023-ig minden évben az elektromos jármű eladásaik átlagosan 30%-os emelkedésére számítanak.

A BMW 2013-as i3-as modellje óta nem jelent meg új teljesen elektronikus autóval a piacon. Most a következő pár évre egész sorozat elektromos autóval készül.

A Mini Electric az év végére várható, a BMW iX3 egy teljesen elektromos SUV, amire jövőre számíthatunk. A BMW i4 egy elektromos szedán, és a BMW iNEXT egy elektromos crossover, ezek 2021-ben jelennek majd meg. Korábban az évben láthattuk már a legújabb elektromos prototípusokat, az iX3-at, i4-et és iNext-et, a téli tesztelés során.

A teljesen elektromos járművek mellett a tölthető hibridek is jelen lesznek, amelyek az autógyártó elektromosítási terveiben fontos szerepet kapnak.

A BMW, 5. generációs elektromos meghajtási technológiájával képes ugyanazt a szériát különböző meghajtási módokkal legyártani azonos gyártósoron.

A BMW 3 új elektromos jármű koncepcióját is bemutatta:

  • BMW Vision M NEXT: úgy néz ki, mint egy új generációs i8 sport autó.
  • BMW ‘Power BEV’ 5.-ik generációs meghajtású teszt autó: egy 720 LE próbaverzió, három villamos hajtóművel
  • BMW Motorrad Vision DC Roadster: a BMW legújabb elektromos motorkerékpárja

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2019/06/25/bmw-accelerates-electric-car-plans-new-ev-concepts/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936