A BMW joystick-szerű kormánykereket szabadalmaztat

A BMW új szabadalma egy olyan kormánykerék, ami úgy néz ki, mint két joystick egy közös tengelyre rögzítve. Így mivel könnyen összecsukható, ideális lehet az autonóm autókhoz, ahol nem mindig van szükség emberi irányításra.

A német szabadalmi kérelemben a BMW azt írja, hogy a legalább részben autonóm járművek fejlesztése során új kormánykerék kifejlesztését is fontolóra veszik, amellyel a vezető nem-automata módban irányítani tudja az autót.

A szabadalmi bejelentés szerint ez egyértelműen formatervezési kérelem, amely a közúton közlekedő autonóm járművekre vonatkozik. A bemutatott kép szerint a legtöbb vezérlőelem közvetlenül a kormányon található, amiben a hagyományoshoz képest az egyetlen fő különbség, hogy már nem kerek.

Ez a design úgy néz ki, mint ahogy a 80-as években elképzelték a jövő autóit, de úgy tűnik, több esélye van a valóságban is megjelenni, mint más futurisztikus elképzelésnek. Bár ahogy a többi szabadalom esetében, ennél sem vehető biztosra, hogy a találmány valaha eljut a gyártósorra.

Forrás: Autoweek

https://www.autoweek.com/news/future-cars/a33444618/bmw-patents-future-steering-wheel/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936