A BMW új tesztpályát nyit a csehországi Sokolovban

A BMW új tesztpályát épít, ezúttal a csehországi Sokolovban. A német cég bemutatta az első két pályaszakaszt az autonóm járművek és asszisztens rendszerek tesztelésére. A Sokolov teszttelepen megvalósuló 300 millió eurós beruházás további terepet biztosít a BMW-nek az elektromosítás, a digitalizálás és az automatizált vezetés területén zajló fejlesztéseihez.

A tesztelő létesítmény várhatóan 2023 közepére fog teljes mértékben működőképessé válni, és több mint 100 alkalmazottja lesz a helyszínen.

Az Új Technológiai Terület, egy kb. 90 ezer m²-es alkalmas terület három különálló felhajtópályával, optimális feltételeket biztosít az asszisztens rendszerek és a keresztforgalomban, valamint a vészfékezési és kitérő helyzetekben való viselkedés teszteléséhez. A tesztek előkészítése és irányítása a szomszédos vezérlőteremből történik ideiglenes munkaállomásokkal.

„A két pályaszakasz korai kiépítésével a solokovi hivatalos járműtesztekre készülve most új segédrendszereket tesztelünk a vezető biztonsága és a tesztforgatókönyvek továbbfejlesztésének előmozdítása érdekében. 2023 közepétől az új csehországi teszttelep a BMW Group meglévő tesztelőhelyei, a München melletti Aschheim, a franciaországi Miramas és a svédországi Arjeplog mellett működik majd” – magyarázta Andreas Heb, a BMW Group sokolovi tesztelésért felelős projektmenedzsere.

A BMW azt is elmondta, hogy a tesztterület egy hat kilométeres Autonomous Driving Highway-t is tartalmaz, egy autópálya-stílusú körpályát be- és lehajtó forgatókönyvekkel az autonóm járművek autópályákon történő tesztelésére.

A tesztautópályát két funkcionális sávval és egy vészleálló sávval, valamint portálokkal és több mint 1000 méteres egyenes szakasszal építették meg.

„A BMW Group első közép-európai fejlesztési helyszíne új lehetőségeket teremt. Sokolov ideális feltételeket és megfelelő terepet kínál teszthelyszíneink bővítéséhez. A Sokolovská uhelná ingatlantulajdonossal és az érintett politikai képviselőkkel folytatott bizalmi együttműködés megerősíti, hogy az új helyszín választásunk megfelelő volt” – mondja Robert Thurner, a BMW Group európai ingatlankezelési régiójának vezetője.

Forrás: BMW Blog

https://www.bmwblog.com/2022/07/28/bmw-testing-track-sokolov/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936