A Bosch azt mondja, akár már holnap el tudná indítani autonóm autóját

A Bosch a bürokráciát és a fogyasztók bizalmának hiányát tartja az autonóm járművek elterjedése előtt álló fő akadályának, nem a rendszer korlátait.

Kay Stepper, a német beszállító automatizált vezetéssel foglalkozó vezető alelnöke, Kay Stepper azt mondta az Autocarnak, hogy mérnökei már megoldották a technológiai akadályokat.

„Különbséget kell tennünk technikai és nem technikai problémák között. Jelenleg a technológia, a hardver és a szoftver oldaláról mindenünk megvan, ami az autonóm autók elindításához szükséges. Bár szükség van még több tesztelésre és finomításra, de készen állunk.” – mondta Stepper.

Ennek ellenére 2020-ban az önvezető autók még nem elérhetők a kereskedelmi forgalomban.

„A legnagyobb akadályt nem a technika jelenti, hanem a szabályozási rendszer a különböző országokban. Nagyon eltérő a szabályozás Európában és Kínában vagy az Egyesült Államokban, és ez nagyban befolyásolja a bevezetés időpontját.” Az alelnök hozzátette, hogy az amerikai technológiai szabályozások kedvezőbbek, mint máshol.

A másik nagy akadály a fogyasztók általi elfogadottság kérdése. Stepper rámutatott, hogy „az emberekben elég nagy ellenérzés van ezzel kapcsolatban, nem tudják a mindennapi valóság részeként elfogadni az autonóm járműveket.”

Stepper szerint az önvezető autók 2025-re az utakon lesznek, de leginkább csak ride-hailing szolgáltatások és kereskedelmi áruszállítás részeként.

Forrás: Autocar

https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/bosch-says-it-could-launch-autonomous-car-tomorrow

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936