A britek elég hamar betiltanák a hagyományos autókat

A bizottság szerint Nagy-Britanniának radikális lépéseket kell tennie, ha valóban teljesíteni szeretnék az ország 2050-re kitűzött szén-dioxidmentes célját. A bizottság elképzelései szerint legkésőbb 2035-ben be kell tiltani a hagyományos, belső égésű motorral hajtott autók és kishaszongépjárművek értékesítését a szigetországban és ebbe a csoportba bele kell, hogy tartozzanak a hibridek is.

Hosszútávon azonban az elektromos autók sincsenek biztonságban, ugyanis a bizottság szerint a 2050-re kitűzött károsanyag kibocsátási terv csak akkor teljesíthető, ha idővel beszüntetik a privát autóhasználatot.

A javaslatcsomag összességében nem tartalmaz eget rengető újdonságokat és nyilván még rengeteg vitán keresztül kell mennie, mielőtt egyáltalán arról tárgyalnának, hogy mi és mikor kerül valóban hatályba Nagy-Britanniában. Az viszont jelzésértékű, hogy a briteknél nem álltak meg a 2050-re kitűzött távoli célnál, hanem úgy tűnik, egészen magas szinteken dolgoznak a co2 mentes élet megvalósításán.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/08/25/a_britek_eleg_hamar_betiltanak_a_hagyomanyos_autokat/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936