A BYD kétirányú töltési rendszerű elektromos iskolabuszt mutatott be

A BYD (Build Your Dreams) egy teljesen elektromos D típusú iskolabuszt mutatott be, olyan intelligens technológiákkal kiegészítve, mint a kétirányú töltés és a fejlett biztonsági funkciók. A kínai autógyártó szerint karcsú kialakításával vonzó lesz a diákok számára.

A BYD Auto-t 2003-ban alapították a BYD Co LTD 100% -os tulajdonában lévő leányvállalatként. és azóta a világ egyik legnagyobb plug-in jármű gyártója. Tavaly nyáron az autógyártó Norvégiában dobta piacra Tang terepjáróját, európai terjeszkedési terveinek részeként.

A mai bejelentéssel a BYD egy teljesen elektromos iskolabusszal kívánja erősíteni jelenlétét az Egyesült Államokban. A vállalat azon dolgozik, hogy javítsa az autóbuszok teljesítményét, mivel a korábbi megvalósítások sok kívánnivalót hagytak maguk után a hatótávolság szempontjából.

A BYD új iskolabusz leírása alapján úgy tűnik, hogy a hallgatók biztonságos és hatékony szállításához szükséges technológiát és hatótávot nyújtja, miközben csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást.

A BYD D típusú busza a leírás szerint 10, 11 és 12 méter körüli hosszal elérhető és maximum 84 utast tud szállítani. A cég szerint a busz 250 km-t tud majd megtenni egy töltéssel. Ehhez egy lítium fém foszfát akkumulátorral van felszerelve, amely a hajtáslánc nagy sebességű, kettős motorjait hajtja.

A másik érdekesség a buszokkal kapcsolatban a kétirányú energiacserére való képesség. A BYD szerint a buszok feltöltődnek éjszaka, amikor alacsony az energiafogyasztás, majd nappal parkolás közben energiát adhatnak vissza az osztálytermeknek.

Stella Li, a BYD North America elnöke elmondta:

Emeljük a tervezés, az innováció, a hatótávolság és a minőség mércéjét, nyugalmat adva a szülőknek, tudván, hogy gyermekeik bárhol a legbiztonságosabb iskolabusz előnyeit élvezik. Buszaink ugyanakkor olyan teljesítmény- és költségmegtakarítást nyújtanak az üzemeltetőknek, amelyek megfizethetővé és praktikussá teszik a nulla kibocsátású technológiára való áttérést.

A BYD állítása szerint a biztonság volt a legfontosabb szempont ennek az elektromos iskolabusznak a tervezésénél.

Az utasok biztonságos szállítása érdekében, a BYD többféle biztonsági technológiát alkalmazott a D típusú iskolabuszon. Például olyan funkciókat, mint az elektronikus stabilitásszabályozás, az ütközések elkerülését szolgáló rendszer és a busz körüli gyalogosok és kerékpárosok észlelésére szolgáló 360 fokos megfigyelő rendszer.

Ezenkívül a BYD megvalósította az úgynevezett „Predictive Stop Arm” -ot, amely figyeli a szembejövő forgalmat, és figyelmezteti a gyermekeket, hogy még nem biztonságos az átkelés.

Szükség esetén a BYD iskolabusz biztonsági övekkel és autóülésekkel is felszerelhető. Samuel Kang, a BYD teljes technológiai megoldásokért felelős vezetője elmagyarázta:

Csapatunk a kezdetektől fogva számos fő szempontra összpontosított. Úgy véltük, hogy a D típusú elektromos busznak vonzónak kell lennie a gyerekek számára, ugyanakkor a legmagasabb szintű biztonsági szolgáltatásokat és a vezető számára ergonómikus kialakítást kell kínálnia, biztonságos, nagy teljesítményű akkumulátorral kell felszerelni, és rengeteg tárolóval kell rendelkeznie az utazásokhoz. A BYD D típusú iskolabusz mindezeket a célokat eléri.

Arról egyelőre nincs hír, hogy mikor és hol debütál a BYD elektromos iskolabusz, de a Biden-kormány tanácsára az elektromos flottákra való óriási igényből és gyors telepítéseikből ítélve ez nem lesz túl sokára.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2021/06/02/byd-introduces-a-bi-directional-electric-school-bus/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936