A Cadillac lesz a GM Teslája

A General Motors részvényeseinek januári konferenciáján döntés született egy új elektromos autókhoz fejlesztett platform kifejlesztéséről, amit elsősorban a Cadillac-nek szánnak.

A General Motors már korábbi tervei szerint is 20 elektromos autót akart piacra dobni 2023-ig, de egyelőre elég nagy volt a csend a projekt körül. Ahhoz, hogy a célt tartani tudják, már valószínűleg 2019-ben megjelenthet egy új típus a Chevrolet Bolt alapjaira, de a most kiszivárgott információk szerint készülőben van egy új moduláris platform is, amire bármilyen méretű elektromos autót építhetnek majd. Döntöttek arról is, hogy az új platform kifejlesztése mellett támogatják a legnagyobb amerikai gyorstöltőhálózat-üzemeltetőket is, hogy a jövőbeli villany-Cadillac tulajdonosok egyszerűbben tudják majd használni autóikat.

A végső cél, hogy a Cadillac legyen az első számú elektromos autókat kínáló márka az amerikai piacon. Ez nem lesz egyszerű feladat, hiszen a most első helyen szereplő Tesla 191 ezer autót adott el az USA-ban 2018-ban, míg a Cadillac – jelenleg nulla elektromos autóval – csak 154 ezer példánnyal zárta az évet.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/01/12/a_cadillac_lesz_a_gm_teslaja/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936