A Car2Go befejezi autó megosztó szolgáltatását az Egyesült Államokban

Az egyik legnagyobb autó megosztó program, a Share Now bejelentette, hogy befejezi működését Észak-Amerikában az alacsony elfogadottság miatt.

Ennek előjele lehetett az, hogy a Daimler Car2Go részlege meglepő módon összeolvadt a BMW-hez tartozó Drive Now-val, hogy létrehozzák a Share Now-t. Az általában nem jó jel, ha a riválisok elkezdenek együttműködni. A közös tulajdonú cég elmondta, hogy 2020. február 29.-én befejezik működésüket az Egyesült Államokban és Kanadában, és egyelőre nem is tervezik visszatérni.

Forrás: Digital Trends

A Share Now számos okot felsorolt, amely a döntésük mögött áll, köztük a globális mobilitás ingatag állapotát és az egyre komplexebbé váló közlekedési infrastruktúrát Észak-Amerikában. Példaként említette a gyorsan változó versenyképes mobilitási környezetet, az új technológiák támogatásához szükséges infrastruktúra hiányát és a növekvő működési költségeket. Valójában ez azt fedi, hogy nem tudtak elég pénzt keresni, mert az autósok nem akarják megosztani az autókat.

Az Egyesült Államokban a Share Now legfőbb vetélytársa a ZipCar, mely egyelőre még a piacon maradást tervezi. Az autó megosztás használatához az kell, hogy valaki el akarjon jutni a-ból b-be, akinek nincs számos más alternatívája, mint például a taxi szolgáltatások, mint az Uber és a Lyft, és az egyre nagyobb számban jelen levő applikációval használható roller és kerékpár megosztó szolgáltatások. Ha az ember saját maga vezet, az nagy szabadságot nyújt, de a taxi szolgáltatások praktikusabbak, mint az autó megosztás, mert nem kell a parkolás miatt aggódni, és hogy belénk jön-e valaki, miközben nem a miénk az autó.

A cég befejezi működését Amerikán kívül Londonban, Brüsszelben és Firenzében, de 18 nagy európai városban továbbra is működik, köztük Párizsban, Bécsben, Helsinkiben és Koppenhágában.

Forrás: Digital Trends

https://www.digitaltrends.com/cars/car2go-drive-now-share-now-shutting-down-in-america-in-2020/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936