A CES 2022 technológiai fesztivál 3 jövőalakító trendje

A koronavírus legújabb változata sem akadályozta meg a CES technológia fesztivál megtartását Las Vegasban. Gary Shapiro, a CES-t szervező Consumer Technology Association elnök-vezérigazgatója azokról a trendekről beszélt az idei konferencián, amelyek az üzlet és a technológia jövőjét formálják.

A trendek előre látása fontos a különböző iparágakban működő vállalkozások tulajdonosai– nem csak a szórakoztatóelektronikai cégek – számára, mivel a Covid-19-járvány már eddig is arra késztette a vállalkozások tulajdonosait, hogy minden szegmensben olyan szinten a digitális technológiára támaszkodjanak, ahogyan korábban soha.  Shapiro három trendet emelt ki megjegyzéseiben.

  1. Autonómia

Az idei CES kiemelt eseménye az Indy Autonomous Challenge lesz, amelynek során kilenc ország 21 egyetemének csapatai versenyeznek autonóm autókkal a Las Vegas Motor Speedway-en. Shapiro elmondta, hogy az esemény célja, hogy bemutassa az autonóm technológiát és az innovációt. Shapiro rámutatott, hogy az önvezető technológiának a fogyasztói járműveken kívül számos felhasználási területe lesz, beleértve a vészhelyzeti reagálást és logisztikát.

Szerinte az önvezető teherautók segíthetnek megoldani az olyan nehézségeket, mint az USA-t az elmúlt hónapokban sújtó ellátási lánc problémák. És a technológia nem korlátozódik az utakra. „Az önvezető járművek sok ember számára nyújtanak lehetőségeket – nem csak az autók, hanem a kerekesszékek területén is” – mondta Shapiro. „Ez új ajtókat nyit meg az idősek és a mozgásukban korlátozott emberek milliói előtt.”

  1. Hozzáférhetőség

A Covid-19 a vállalatokat és a munkavállalókat elszigetelődésre kényszerítette – ami a folyamat során a hozzáférhetőség javulásához vezetett. Ez az első év például, amikor a CES vitaindító előadásait élőben közvetítik, így a potenciális résztvevők tömegesen maradtak otthon.

„Továbbra is a magány és a társadalmi elszigeteltség járványát látjuk” a pandémia miatt – mondta Shapiro. A technológia azonban segített abban, hogy az idősek és az immunhiányos emberek továbbra is társaságban maradjanak: Shapiro nemrégiben beszélgetett egy időssel, aki elmondta neki, hogy a világjárvány idején hallgatott online művészeti és zenei órák mentették meg az életét.

A vállalatok számára óriási előnyökkel jár a technológia kiaknázása a hozzáférhetőség javítása érdekében – legyen szó a távoli dolgozók kommunikációs platformjainak fejlesztéséről, vagy olyan új termékek létrehozásáról, amelyek elérhetik az ügyfeleket szerte a világon.

  1. Fenntarthatóság

A COP26 klímacsúcsot követően, amely során a globális vezetők hatalmas kötelezettséget vállaltak a zöld energia és a szén-dioxid-semlegesség mellett, az idei CES kiemelten a fenntarthatóságra helyezi a hangsúlyt. A nagy márkák a GM-től a Samsungig megvitatják fenntarthatósági törekvéseiket, és számos előadás a zöld technológiára fog összpontosítani.

„A technológia felhatalmaz bennünket arra, hogy nagy kérdéseket tegyünk fel a világunkról” – mondta Shapiro. „Hogyan alakíthatunk ki fenntarthatóbb gyakorlatokat és csökkenthetjük környezeti lábnyomunkat?” Ez az a fajta kérdés, amelyet az alapítóknak fel kell tenniük maguknak, ahogy a fogyasztók környezettudatosabbakká válnak. Ahogy Shapiro mondta, ez nem csak helyes, hanem okos dolog is.

Forrás: INC

https://www.inc.com/kevin-j-ryan/ces-2022-tech-trends-future.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936