A Cruise kibővíti a Walmart autonóm kézbesítési próba projektjét Arizonában

A Cruise, a General Motors önvezető autóipari egysége kibővítette autonóm szállítási pilotját az arizonai Walmarttal. A cég ezentúl Scottsdale-en kívül Chandlerben is szállít ügyfeleinek korlátozott számban.

A hír néhány hónappal azután érkezett, hogy a Cruise az arizonai állam törvényhozóival tartott nyilvános megbeszélésen felvetette a terjeszkedést, ahol Carter Stern, a Cruise vezető kormányzati ügyekért felelős menedzsere azt mondta, hogy a társaság nyolc Walmarttal bővül Phoenix és Scottsdale körzetében az év végéig, mielőtt az önvezető szállítást az ország többi részébe is exportálja.

A Cruise első kísérlete a Walmarttal a Salt River Pima-Maricopa indián közösség területén, Scottsdale közelében kezdődött 2020 novemberében. 2021 áprilisában a Walmart a Cruise befektetője lett, hogy elősegítse autonóm szállítási ökoszisztémájának fejlesztését.

A kibővített pilot projekt, amely most a Walmartot foglalja magában Chandler északi részén, a Warner Roadon, továbbra is elérhető lesz korlátozottan a két üzlet között.

A Cruise hétfőtől péntekig, reggel 8-tól este 8-ig kínál kiszállítást egy olyan szolgáltatási területen, amelyet a Cruise szerint a vásárlói igények határoznak meg, és helyenként változik. A vállalat nem osztotta meg tervezett működési területeit minden városban, de állítása szerint folyamatosan fejlődik.

A Cruise nem válaszolt arra a kérdésre, hogy hány jármű szerepel a kísérletben, de a cég megerősítette, hogy továbbra is használni fogja Chevy Bolt elektromos autóit, amelyeket egy emberi biztonsági vezető kísér majd.

Chandler városának hozzáadása tekintélyes számra növeli a Cruise potenciálisan megszólítható arizonai piacát. Chandler lakossága 2019-ben körülbelül 253 000 volt, de a Cruise első kísérlete kevésbé lakott területen zajlik.

A Walmart ügyfelei azt mondják, hogy pénzt takarítanak meg azzal, ha megrendeléseiket a Cruise szállítja ki. A feliratkozáshoz az interneten kell leadniuk Walmart-rendelésüket, és el kell fogadniuk az SMS-üzeneteket. Ha megrendelésük megfelel a feltételeknek, üzenetet kapnak a Cruise-tól, amelyben megkérdezik, szeretnék-e átvenni a csomagjukat a Cruise egyik járművéből.

Ha igent mondanak, nyomon tudják követni a rendelést, és értesítést kapnak, ha a jármű két percre van, és amikor megérkezik. Az ügyfelek ezután a járdaszegélynél találkoznak az autóval, telefonjuk segítségével kinyitják a hátsó utasoldali ajtót, felveszik a rendelést, majd becsukják az ajtót.

Az önvezető szállítási projekt arizonai kiterjesztése meghozza a szükséges bevételt a Cruise számára, mivel a cél a szállítási és a robotaxi műveletek növelése.

A Cruise tevékenységének nagy része San Franciscóra összpontosul, ahol a vállalat ingyenes vezető nélküli robotaxi szolgáltatásokat kínál a nyilvánosság számára. A Cruise jelenleg nem számolhat fel díjat fuvarozási szolgáltatásáért, amíg meg nem szerzi a California Public Utilities Commission engedélyét.

A Cruise szolgáltatása San Franciscóban este 10 és reggel 6 óra között érhető el

Arizonában a Waymo, a Cruise fő versenytársa is kereskedelmi robotaxi szolgáltatást üzemeltet Phoenixben.

Forrás: Tech Crunch

https://techcrunch.com/2022/04/12/cruise-expands-walmart-autonomous-delivery-pilot-in-arizona/?tpcc=tcplustwitter

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936