A Daimler már építi akkumulátorgyárát

„Az akkumulátorgyár megépítése a telephely melletti elkötelezettségünk záloga, (a beruházással) a jövő kihívásaira készítjük fel az üzemet és garantáljuk versenyképessége megőrzését” – fogalmazott a vezérigazgató. A Stuttgarttól a Neckar folyó mentén a szomszédos Esslingenig húzódó üzem amellett, hogy a konszern központjaként szolgál, a Daimler motorgyártásának is otthont ad. Éppen ezért is aggódnak az üzem alkalmazottai munkahelyük elvesztése miatt az elektromos mobilitás térnyerésével párhuzamosan. Az elektromos autók ugyanis lényegesen egyszerűbbek és összeállításuk is kevésbé munkaigényes, mint a belsőégésű motoroké.

„Világos, hogy bizonyos tevékenységekre a jövőben már nem lesz szükség” – mondta Dieter Zetsche, az elektromos autók robbanómotorosoknál egyszerűbb felépítésére utalva. „Az is világos azonban, hogy az alkalmazottainkat megtartjuk, átképezzük és új területeken vesszük hasznukat” – szögezte le.

„Az akkumulátor az elektromos autók következő generációinak az egyik legfontosabb építőeleme” – mutatott rá Michael Häberle, az untertürkheimi üzem igazgatója, hozzátéve, hogy „de csak az egyik a motor, a hajtáslánc és a járműelektronika mellett”. Hangsúlyozta: „üzemünk csak úgy fog tudni megfelelni a jövő kihívásainak, ha az összes fontos alkatrészt magunk leszünk képesek előállítani”.

A Kamenzben még az idén elkészülő második akkumulátorgyártó üzem mellett még további hét üzemet építi a Daimler. Untertürkheimben két akkumulátorgyártó üzem épül, további egy-egy pedig a németországi Sindelfingenben, az Egyesült Államokban, Kínában, Thaiföldön és Lengyelországban.

Forrás: Totalcar

https://totalcar.hu/magazin/hirek/2019/04/06/a_daimler_mar_epiti_akkumulatorgyarat/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936