A Daimler „realitás vizsgálatot” végez önvezető autóin

A német autógyártó vezérigazgatója egy befektetői konferencia során elmondta, hogy az önvezető autók nagyobb kihívást jelentenek, mint azt korábban gondolták.

Számos autógyártó, köztük most már a Daimler is úgy látja, hogy korábbi elképzeléseik ellenére az önvezető autók utakra kerülése egy sokkal lassabb folyamat.

A Reuters csütörtöki beszámolója szerint az autógyártó vezérigazgatója, Ola Kallenius, a befektetők konferenciáján azt mondta, hogy a robotaxi flották „valóság-ellenőrzése” zajlik jelenleg. Más szavakkal, az autógyártó nem teljesen biztos abban, hogyan profitálhat az autonóm autók rendszerének működtetéséből.
A Mercedes-Benz nem válaszolt azonnal, amikor a vezérigazgató észrevételeinek fényében kiegészítő információkat kértek a cég önvezető autó stratégiájáról.

Kallenius hozzátette, hogy a Daimler a vártnál nehezebbnek találta az önvezető autók fejlesztését. Ezeknek a gépeknek védeniük kell az utasokat, a gyalogosokat és navigálniuk kell a forgalomban is. Láthattuk a közelmúltban, hogy az autonóm járművek tesztelése hibákkal is jár, mint az Uber önvezető autója esetében, amelyik tavaly elütött egy gyalogost Arizonában. A baleset ráirányította a figyelmet arra, hogy mennyire fontos ezeknek a vezető nélküli autóknak a teljes körű biztonsági tesztelése.

A vezérigazgató szerint az utasszállítás helyett az áruszállítás területén lesz először felhasználható hatékonyan a technológia. Főleg a nagy távolságokra való szállítások esetében, amikor az utat nem kell majd megszakítani megállásokkal a sofőr pihenése miatt.

Ez már nem az első alkalom, hogy egy cég visszalépett a korábbi optimista határidőitől az önvezető autó technológia terén. Még áprilisban a Ford igazgatója, Jim Hackett nyilatkozta azt, hogy a cég túlbecsülte az önvezető technológia piacra kerülésének gyorsaságát.

Forrás: Cnet

https://www.cnet.com/roadshow/news/self-driving-cars-autonomous-daimler/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936