A Daimler Torc Robotics az Amazon-t választja felhőszolgáltatóként önvezető teherautói számára

A Daimler AG Torc Robotics egysége közölte, hogy az Amazon felhőalapú számítástechnikai részlegét választotta ki hatalmas mennyiségű adatának valós idejű kezelésére, miközben önvezető teherautói tesztelésére készül Új-Mexikóban és Virginiában.

A Daimler által 2019-ben megvásárolt Torc 4. szintű autonóm technológiát fejleszt – ahol a jármű meghatározott körülmények között önmagát képes irányítani – amely a Daimler szerint alapvetően megváltoztatja majd a szállítási és logisztikai üzletágat.

„A probléma, amelyet megpróbálunk megoldani, generációnk legnehezebb technikai problémája” – mondta a Torc vezérigazgatója, Michael Fleming a Reuters hírügynökségnek. „Ennek megoldása érdekében a terület legjobbjaival kell együttműködnünk.”

A Torc szoftvere hatalmas mennyiségű több szenzorból érkező (például lidarból, radarból és kamerákból) nyers adatot gyűjt és dolgoz fel. Az Amazon Web Services (AWS) eszközöket biztosít a mérnökök számára a tesztek tervezéséhez és a szimulációk futtatásához – közölte a két vállalat.

A Torc második generációs teherautóinak tesztjei ebben a negyedévben kezdődnek.

A teherautók önvezető technológiája felkeltette a befektetők figyelmét, mivel könnyebb és olcsóbb bevezetni, mint az önvezető autóknál és a robotaxiknál, ugyanakkor egyértelműbb utat biztosít a jövedelmezőség felé.

Az önvezető árufuvarozási szolgáltatások rögzített útvonalakon, előre meghatározott pontok között közlekednek – főleg a főbb autópályákon kereszteződések és gyalogosok nélkül. Ez sokkal kevesebb feltérképezést igényel, mint az ügyfelek véletlenszerű pontok közötti utaztatása a robotaxikban.

Wendy Bauer, az AWS autóipari részlegének globális vezetője elmondta, hogy a felhőalapú számítástechnikai részleg újításainak 90 százaléka az ügyfelekkel való együttműködésből származik, így „a Torc-kal való együttműködés is szolgáltatásaink továbbfejlesztésére ösztönöz minket.”

Az Amazon befektetett az önvezető szoftver startup Aurora-ba és főszerepre törekszik az önvezető technológia, összekapcsolt autók, elektromos járművek és az autógyártók és autóvezetők által generált adatok kezelésének területén.

Decemberben az AWS és a BlackBerry elmondta, hogy kifejlesztettek egy felhőalapú szoftverplatformot, amely segít az autógyártóknak a járműadatok egységesítésében és a bevételt generáló szolgáltatások gyors bevezetésében.

A BMW pedig a hatékonyság növelése érdekében adatközpontot épített az AWS-sel együttműködésben.

Forrás: Channel New Asia

https://www.channelnewsasia.com/news/business/daimler-s-torc-robotics-picks-amazon-as-cloud-provider-for-self-driving-trucks-14217534?cid=cna_flip_070214

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936