A Didi Chuxing kipróbálja az önvezető taxikat

A Didi Chuxing, Kína legnagyobb taxirendelő platformja megkezdte V2X (jármű-teljes környezet) hálózathoz kapcsolt autonóm autóinak tesztelését Shanghai egyes részein.

Egy bejelentésben a cég elmondta, hogy beindította megrendelhető robotaxi szolgáltatását egy kijelölt, forgalom előtt nyitott körzetben, amely magában foglalja a Shanghai Autó Kiállítási Központot, helyi üzleti körzeteket, metró állomásokat és belvárosi hoteleket.

Forrás: Mobile Wolrd Live

Az utasokat ingyen szállítják a járművekben, amelyben egy vezető is tartózkodik biztonsági okokból. Egy irányító központ élőben figyeli a járműveket és az úti körülményeket, hogy távolról segítse az irányítást, ehhez V2X hardvert használ, amit a környék fő kereszteződéseibe telepítettek.

A Didi Chuxing alapítója és igazgatója, Cheng Wei elmondta, hogy a mesterséges intelligencia „kétségtelenül forradalmasítja a városi közlekedési rendszer biztonságát és hatékonyságát”, megjegyezve, hogy az autonóm járművek „legalább egy évtizednyi folyamatos beruházást” igényelnek, mielőtt elérik „a kritikus technológiai, üzleti és szabályozási mérföldköveket”, de eltökéltek, hogy megfeleljenek az előttük álló kihívásoknak.

A Didi Chuxing az első cég, amely megkapta Shanghaiban az autonóm járműveknek kiállított utas-szállítási szolgáltatás nyújtására szóló engedélyt. A cég május végén 500 millió dolláros adományt gyűjtött autonóm vezetési leányvállalata számára.

Forrás: Mobile World Live

https://www.mobileworldlive.com/apps/news-apps/didi-chuxing-tries-self-driving-taxis/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936