A FedEx együttműködik a Nuro-val automata kiszállítási rendszerének bővítésében

Az elmúlt években a Nuro már tett néhány fontos lépést előre az autonóm kiszállítás felé pár nagy céggel való partnerség révén, most egy újabb óriással készül együttműködésre. A megállapodás szerint a FedEx a startup autonóm kiszállító járműveit fogja használni hosszútávon és széleskörűen.

A Nuro még 2018-ban kezdte meg autonóm járművei tesztelését a kiszállításban, elsőként az arizonai Kroger kiskereskedővel. Azóta számos hasonló próbát tett a Domino-val a Walmart-tal és a CVS-szel. Az iparág számára jelentős mérföldkőnek számít, hogy nemrégiben megszerezte az Egyesült Államok Közlekedési Minisztériuma által az első autonóm járműre kiadott engedélyt R2 pod-ja számára, amelyet tavaly kezdett el tesztelni Houston utcáin.

A FedEx is tett már lépéseket az autonóm kiszállítás terén. 2019-ben mutatta be az úgynevezett SameDay Bot-ot. Ez egy elektromos akkumulátorral rendelkező kiszállító pod prototípus, amely a járdákon és az út szélén közlekedik, és aznapi, utolsó mérföldes kiszállításokat végez.

A cég hasonló feladatokat szán a Nuro járműveinek is, hozzáadva azokat a jelenleg 200 ezer járműből álló flottájához. A két vállalat már megkezdte tesztjeit Houstonban és hamarosan a Nuro kiszállító botjait is elkezdi beépíteni ezekbe, és onnan bővíti a felhasználást, konkrét felhasználási esetekre és piacokra összpontosítva.

Ezen túlmenően meglehetősen kevés részletet árultak el azzal kapcsolatban, hogy milyen járműveket fognak használni, és hogy mikor számíthatnak a FedEx ügyfelei arra, hogy csomagjukat egy Nuro pod teszi le az ajtó előtt. A Nuro arra számít, hogy technológiája hatékonyabbá teszi a FedEx működését, ugyanakkor növeli kapacitását és új szállítási módszerekre ad majd lehetőséget.

Forrás: New Atlas

https://newatlas.com/automotive/fedex-automated-delivery-partnership-nuro/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936