A Fiat Chrysler személyre szabott mikrobuszokat nyújt a Voyage önvezető startupnak

A Fiat az utóbbi években nagy energiát fektet az önvezető autókba, részben Pacifica Hybrid mikrobuszaival, részben a Google-lel és annak autonóm autó részlegével a Waymo-val kötött üzletei révén. Most újabb szövetséget kötött, a Voyage startuppal, amelynek külön autonóm technológia tesztelési célra gyárt Pacifica-t.

Forrás: New Atlas

A Voyage korábban felszerelte Ford Fusion-jait és Chrysler Pacifica hibridjeit autonóm navigációs rendszerével, hogy valóban önvezető taxi szolgáltatást nyújthasson. De, ahogy Oliver Cameron, a cég vezetője megjegyezte blog posztjában ez a megközelítés nem nyújt a cég szoftverének jármű szintű hozzáférést, azaz az nem kap információt a kritikus komponensek, mint a kormányozás, fékezés, gyorsulás működéséről.

A Voyage Fiat Chrysler-rel kötött megállapodása részeként az autógyártó egy személyre szabott mikrobuszt nyújt a Voyage-nak, amely megfelel a cég autonóm rendszeréhez szükséges konkrét tervezési követelményeknek. Ez magában foglalja a biztonság szempontjából kritikus kormány- és fékrendszereket, valamint az érzékelők és a szoftver hibabiztos energiaellátó rendszereit.

A Voyage az utóbbi pár évben Kalifornia és Florida nyugdíjasok lakta körzeteiben tesztelte önvezető járműveit, biztonsági vezetővel a fedélzeten. Tavaly újabb 31 millió dollár összeget gyűjtött a B sorozat finanszírozására, befektetői közt a Jaguar Land-Rover-rel és a Chevron-nal, így a teljes az összegyűjtött tőkéje erre a célra 52 millió dollár.

Forrás: New Atlas

https://newatlas.com/automotive/fiat-chrysler-bespoke-minivan-self-driving-voyage/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936