A Ford 2022-ra halasztotta első önvezető szolgáltatásának beindítását

A Ford első negyedévre vonatkozó pénzügyi eredményeinek bemutatásakor bejelentette, hogy 2021-ről 2022-re halasztja első önvezető autókkal működő szolgáltatásának beindítását.

Az autógyártó a koronavírus járványt nevezte meg a döntése mögötti okként, és külön megemlítette, hogy a világjárvány megváltoztatja az emberek közlekedési viselkedését.

A cég nyilatkozata szerint a jelenlegi üzleti helyzet miatt, és mivel szükség van a COVID-19 fogyasztók viselkedésére tett hosszútávú hatásának elemzésére, az önvezető szolgáltatások beindításának elhalasztása indokolt.

Forrás: Aim

Ez nem az első alkalom, hogy a Ford önvezető autó programja halasztásra kerül. A gyártó 2016-ban bejelentette, hogy 2021-re tervezi kormánykerék és pedálok nélküli autójával végzett szolgáltatásának beindítását, és hogy az önvezető autója 2025-re kereskedelmi forgalomba kerül majd. A Ford vezérigazgatója, Jim Hackett 2019-ben már azt nyilatkozta, hogy a cég túlbecsülte az önvezető technológia fejlődésének gyorsaságát és az első önvezető szolgáltatásuk, mely 2021-ben indul, korlátozottabban fog működni, mint eredetileg tervezték.

A Ford az Argo AI-val közösen fejleszti önvezető jármű technológiáját, mely egy önvezető technológiával foglalkozó startup. Az Argo AI-t elsősorban a Ford támogatja, de a Volkswagen csoport is jelentősen hozzájárul a befektetésekhez.

A Ford prototípusai már az utakra kerültek a Szilikon-völgyben, Detroitban, Miamiban és Washingtonban. De az autógyártó nem közölte egyelőre, hogy hol indítja el első szolgáltatását és milyen kapacitással.

A Ford első negyedéves pénzügyi eredményeinek bemutatásakor elmondta, hogy arra számít, hogy a második negyedévben több mint 5 milliárd dollár vesztesége lesz a világjárvány hatásai miatt. Elmondásuk szerint van elég készpénzük, hogy átvészeljék ezt az évet, de szükség van néhány megszorításra. Az egyik vágás a Lincoln elektromos terepjárója volt, amely az EV startup Rivian platformján alapult.

Forrás: Motor Authority

https://www.motorauthority.com/news/1127990_luc-donckerwolke-steps-down-from-top-design-role-at-hyundai-genesis

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936