A Ford 50 ezer új autóhoz adja hozzá a BlueCruise-t

A Ford közölte, hogy BlueCruise kormányfogás nélküli autópályás vezetési képességét további 50 000 F-150 és Mustang Mach-E járműre terjesztette ki. A funkció most körülbelül 66 500 autóban érhető el.

A Ford BlueCruise egyike a ma piacon elérhető számos félautonóm vezetési funkciónak, amely sok más mellett a Tesla Autopilothoz, és a GM SuperCruise-ához csatlakozik.

A Ford a „Power-Up” szoftverfrissítéseket használja fel, hogy még több vásárlóhoz eljuttassa a funkciót.

„Közel 15 000 2021-es F-150 és Mustang Mach-E ügyfél végezte már el a BlueCruise szoftverfrissítéseket, további 35 000 pedig folyamatban van” – mondta Ford. „Ez hozzáadódik azon ügyfelek számához, akik gyárilag felszerelt BlueCruise-szal vásárolták járműveiket, így összesen mintegy 66 500 ügyfél élvezi a kormányfogás nélküli autópályás vezetést.”

A Ford BlueCruise több mint 210 ezer km-nyi  észak-amerikai úton érhető el, és több mint 17 millió km-t vezettek már le ezzel a rendszerrel.

„Gyorsan növeljük az utakon közlekedő digitális járművek számát új szolgáltatásokkal, amelyek „állandó” ügyfélkapcsolatokat teremtenek nagyszerű szoftverélményekkel” – mondta Jim Farley vezérigazgató. „A BlueCruise nagyszerű példa arra, hogy az ügyfelek több mint 17 millió km-t tettek meg kormányfogás nélkül mindössze egy év alatt, mióta elindítottuk, és a Ford Power-Up szoftverfrissítéssel elérhetővé tettük a funkciót.”

A BlueCruise 2021 júliusában indult, és intelligens adaptív sebességtartó automatikát használ Stop-and-Go-val és Sávközpontosítással, valamint Sebességtábla Felismeréssel. Lehetővé teszi, hogy jármű kormányfogás nélkül működjön, feltéve, hogy a vezető szeme az úton van, amit a sofőr felé néző kamera ellenőriz.

A Ford BlueCruise használata csak a múlt hónapban több mint kétszeresére nőtt – közölte a vállalat. A Ford-ügyfelek BlueCruise használata 7,2 millió km-ről 17 millió km-re nőtt az elmúlt 30 napban, és a legtöbb utazás Dallas és Houston, Salt Lake City és Las Vegas, valamint Cape Canaveral és Ft Lauderdale között zajlott.

A szoftverfrissítés Mustang Mach-E játékokat, elektromos töltési és vezetési frissítéseket, valamint F-150 termelékenységi funkciókat is tartalmaz, mondta a Ford.

Forrás: Teslarati

https://www.teslarati.com/ford-adds-bluecruise-to-50000-cars-for-hands-free-driving/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936