A Ford az elektromos jövőben hisz

Amszterdamban mutatta be új járműválasztékát a Ford: 16 elektromos járművet, amelyek közül nyolc még az idén piacra kerül Európában. A Ford Hybrid gyűjtőnév alatt szereplő autók között többek között kisméretű családi autók, SUV-modellek, valamint személy- és áruszállító haszonjárművek találhatóak. Az amerikai gyártó azt ígéri, az új modelleket elérhető áron forgalmazzák majd.

Az új modellek egyike az akár több mint 50 kilométeres elektromos hatótávolságot biztosító új Kuga SUV-család – ez lesz az első olyan Ford, amely rendelhető lesz mild hibrid, plug-in-hibrid és hibrid változatban – de a Focus és a Fiesta modellek is kaphatóak lesznek hibrid hajtással. A Ford jövőre ígéri egy Mustang-ihletésű SUV piacra dobását, s ezt követően, 2021-ben várható a Transit tisztán elektromos hajtású változatának a megjelenése.

„A Fiestától a Transitig minden új modellünkhöz kínálunk majd egy elektromos hajtási opciót. Méghozzá olyat, ami nemcsak a lehető legjobban illik vásárlóink igényeihez, hanem amely megfizethető is” – mondta Steven Armstrong, a Ford Európa igazgatója. Hozzátette: a bemutatott modellek komoly műszaki és konnektivitási előnyöket kínálnak, és mindez csupán a kezdetét jelenti annak a tervnek, amely célja egy okos világnak szánt okos és átfogó modellpaletta kialakítása.

Forrás: HVG

https://hvg.hu/cegauto/20190402_A_Ford_az_elektromos_jovoben_hisz

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936