A Ford és a Baidu 150 millió dollárt fektet a LiDAR technológia fejlesztésébe

A Ford összeállt a Baidu-val és közösen 150 millió dollárt fektetnek a Velodyne-be, amely LiDAR szenzorokat gyárt Kaliforniában. A pénz segíti a Velodyne-t, hogy növelje erőfeszítéseit a LiDAR szenzorok méretének csökkentésében a minőség megőrzése, illetve növelése mellett.

A Velodyne már 2005 óta dolgozik a LiDAR technológián, azelőtt prémium audio felszerelések gyártásával foglalkozott. Váltása a LiDAR-ra hatékonynak bizonyult, jelenleg a piac egyik vezető cége, ami a Ford befektetéséből is látszik. A Ford már dolgozott a Velodyne-nel korábban, idén januárban az autógyártó cég megrendelte a Velodyne vezetőt segítő LiDAR szenzorát, ami bármilyen szintű autonómiát támogat, az alap szinttől a teljes önvezetésig.

A Baidu részvétele a befektetésben inkább meglepő, bár a kínai webes kereső óriás cégnek megvan a maga autonóm vezető egysége, és már teszteli Kínában önvezető jármű parkját. Emellett rendelkezik egy Szilicium Völgy-beli székhelyű autonóm vezetői csapattal is. Bár a Ford és a Baidu 2013-ban már együttműködött, de jelenleg inkább versenytársaknak tűnnek.

Folyik a verseny a teljes autonóm jármű elérésére és ennek kulcs tényezője a szükséges érzékelők megfizethető, megfelelő méretben való előállítása. Ez a piac minden résztvevőjének érdeke, így már érthető a Baidu és a Ford együttműködése a befektetésben.

Forrás: Tech Crunch

https://techcrunch.com/2016/08/16/ford-and-baidu-put-150m-behind-lidar-for-self-driving-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936