A Ford és a Bosch automata parkoló rendszert mutat be egy detroit-i garázsban

A Ford önvezető járművei készen állnak arra, hogy megkezdjék az automata parkolási rendszer egy hónapos tesztjét egy detroiti garázsban, mely szemlélteti, hogy az önvezető autók hogyan forradalmasíthatják a városi autóipari élményt.

Forrás: USA Today

A járművek bemutatják, hogy a rendszer képes automatikusan beparkolni és kiparkolni a parkolóhelyről, elkerülni az akadályokat, beleértve a gyalogosokat, más parkoló járműveket és olyan kisebb tárgyakat, mint például egy palack víz vagy egy macska.

A járművek olyan technológiát használnak, mely már elérhető a Ford járművekben, mondta Greg Stevens a Ford vezetést segítő technológiákkal foglalkozó részlegének menedzsere.

Az automata technológiákat gyártó Bosch Lidar-ral, az önvezető járművek által használt térképezési technológiával és más érzékelőkkel látja el a garázst – felhasználva a ma kereskedelemben kapható alkatrészeket is. A cég Németországban már mutatott be hasonló technológiát, ám Észak-Amerikában ez az első hivatalos demonstrációja – mondta a Bosch mobilitási megoldások értékesítésének igazgatója, Kevin Mull. A bemutató nem nyilvános.

Forrás: USA Today

Az „automatizált parkolóinas”, ahogy a Ford és a Bosch nevezi a szolgáltatást, 15% – 20% -kal növelheti a garázs kapacitását, mivel a járművek közelebb parkolhatnak egymáshoz, ha nem kell helyet hagyni az ajtók kinyitására és az emberek ki- és beszállására. „Ez leveszi az emberek válláról a parkolás terhét”, mondta Stevens, a Fordtól.

Amikor egy vezető beindítja a funkciót, utasítást kap, hogy álljon meg egy kijelölt helyen a garázs bejárata közelében, és szálljon ki a járműből. A rendszer ezután a járművet a legközelebbi üres helyre irányítja. A jármű fedélzeti érzékelőket használ a parkoláshoz. Amikor a sofőr készen áll az indulásra, a jármű odahívható, hogy vegye fel őt a bejárat közelében.

Amellett, hogy a funkció megszabadítja az embereket a parkolási nehézségektől, a rendszer az elektromos járműveket töltőpontokhoz is elirányíthatja. Arra is alkalmas lehet, hogy a járművek összehangolásával az emberek gyorsabban hagyhassák el a helyszínt munka, vagy koncert illetve sportesemények után.

Forrás: USA Today

https://eu.usatoday.com/story/money/cars/2020/08/28/self-driving-cars-ford-bosch-automated-valet-parking-detroit/5642487002/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936