A Ford is finanszírozza a michigani autópálya önvezető sávjának megépülését

Az autonóm közlekedésre fenntartott sáv építése már folyamatban van és most a Ford is a támogatók közé lépett. Michigan első összekapcsolt és automata jármű folyosója 130 millió dolláros támogatást kapott a Ford és a Sidewalk Infrastructure Partners vezetésével.

A Detroit-ot Ann Arbor-ral összekötő projekt, amelyet 2020-ban jelentettek be, új mérföldkövet ért el a tervezés és finanszírozás terén a hónapban.

A Cavnue, az állam által a projekt vezetésére kiválasztott cég azonosította az I-94 kezdeti szegmensét, amely 40 km-es szakaszon lenne képes önvezető járműveket mozgatni.

A Cavnue partneri kapcsolatokat épített ki az iparág vezetőivel, hogy létrehozzon egy tanácsadó bizottságot az autóipari és autonóm mobilitási vállalatokból, köztük Detroit három nagy cégével.

A sajtóközlemény szerint a Ford stratégiai befektetésének részeként a Cavnue a Ford járműveket és a kormányfogás nélküli vezetési technológiát fogja felhasználni annak bemutatására, hogy a Cavnue intelligens közúti platformja hogyan javíthatja a jármű teljesítményét a jármű és az infrastruktúra közötti kapcsolat révén.

A Ford műszaki csapata segíteni fogja a Cavnue-t a gyártási követelmények teljesítésében, és felgyorsítja a csatlakoztatott járművekkel való kommunikációhoz szükséges digitális infrastruktúra fejlesztését, beleértve az üzenetek meghatározását, az érzékelési követelményeket és a protokollokat.

Az autonóm járművek biztonságára és a jobb felhasználói élményre való összpontosítás megfelel a Ford azon céljának, hogy „biztonságos, összekapcsolt, fenntartható és mindenki számára elérhető közlekedést alakítson ki” – mondta Franck Louis-Victor, a Ford Next LLC új üzletágának alelnöke.

„A Cavnue küldetése, hogy a világ legfejlettebb útjait építse, összhangban van ezzel az elképzeléssel, és képes felgyorsítani azt a tempót, amellyel továbbfejleszthetjük a vezetéstámogató funkciókat és biztonságosan telepíthetjük az autonóm járműveket” – mondta Louis-Victor.

Az autonóm autópályára vonatkozó bejelentés azt követően jelent meg, hogy a Ford új elektromos járművének, a F-150 Lightning pickup gyártásának megkezdését ünnepli.

Forrás: Michigan Live

https://www.mlive.com/public-interest/2022/04/self-driving-lane-on-i-94-gets-130m-from-ford-and-others.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936