A Ford megjelentette az elektromos Mustangot, amelynek lenyűgöző a gyorsulása

A Ford egy teljesen elektromos, több mint 900 lóerős Mustang-ot mutatott be a Las Vegas-i autókiállításon. Az autó nem eladó, a testreszabott Mustang célja az, hogy felmérje a nagy teljesítményű elektromos autók iránti érdeklődést – mondta a Ford.

Ebben a hónapban a Ford bemutat egy „Mustang ihletésű” elektromos SUV-t, amelyet az ügyfelek megvásárolhatnak. A SUV azonban valószínűleg sokkal kevésbé lesz hatalmas, mint ez a show-autó, amelyet a Ford Mustang Lithiumnak hív.

Forrás: CNN

A Ford nem adott pontos adatokat a Mustang Lithium teljesítményéről, de az autó gyorsulását „lenyűgözőnek” írta le.

A Webasto autóalkatrész-gyártóval együtt létrehozott Mustang Lithium hatsebességes kézi sebességváltóval rendelkezik. Ez szokatlan az elektromos autókban, mivel a benzin- és dízelüzemű autókkal ellentétben az elektromos autóknak valójában nincs szükségük többsebességes sebességváltóra. A Mustang Lithium sebességváltója egy speciális, nagy teljesítményű sebességváltó, amelyet úgy terveztek, hogy kezelje az autó elektromos motorja által kiváltott 1000 láb nyomatékot vagy húzóerőt.

Josh Lupu, a Webasto Customized Solutions marketing igazgatója elmondta, hogy beépítették a kézi sebességváltót, „mert visszaadja a jármű irányítását a vezető kezébe”. A vezető egész idő alatt egyszerűen hagyhatja az autót a harmadik fokozatban, és vezethet úgy, mint bármely más elektromos autót, vagy választhatja a váltást.

A Mustang Lithiumot 800 V-os energiaellátó rendszer hajtja meg, ami a Ford szerint a legtöbb autó teljesítményének több mint kétszerese. A sofőr négy vezetési mód közül választhat, köztük a Sport, a Track és a Beast mód. A negyedik az „Inas” mód, amikor valaki másnak adjuk át a kulcsot.

Forrás: CNN

A Mustang Lithiumot úgy alakították ki, hogy a hőkezelési rendszereiket teszteljék egy elektromos autóban. Az elektromos autóakkumulátoroknak és motoroknak nehéz használata, például versenyzés során felmelegedhetnek.

Az autó motorházfedélének két kicsi átlátszó polikarbonát panele van, hogy az akkumulátor és az elektromos motor látható legyen.

Az elektromos Mustang-ot a Las Vegas-i Specialty Equipment Market Association (SEMA) kiállításon mutatták be, azoknak a vállalatoknak az ipari szakkiállításán, amelyek kiegészítő alkatrészeket gyártanak személygépkocsikhoz és teherautókhoz. A nagy gépjárműgyártók gyakran mutatják be a személyre szabott show-autóikat az eseményen. A tavalyi SEMA kiállításon a General Motors (GM) a 700 lóerős elektromos Camarót mutatta be.

A közelgő SUV mellett a Ford az F-150 kisteherautó teljesen elektromos változatát is kifejleszti. A legnagyobb hatás elérése érdekében a Ford megkezdi elektromos járművei forgalomba hozatalát a leghíresebb márkákhoz, a Mustanghoz és az F-150-hez – mondták a Ford vezetői.

Forrás: CNN

https://edition.cnn.com/2019/11/06/success/ford-electric-mustang-trnd/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936