A Ford szerint sok amerikai azért nem vásárol elektromos autót, mert nem érti a működésüket

Az autógyártók egyre újabb elektromos modelleket mutatnak be, de az eladásuk még mindig nem éri el a hagyományos autókét. A Ford szerint, amely a következő pár évben egy egész sor teljesen elektromos modellt tervez bemutatni, ez annak köszönhető, hogy az emberek nem értik igazán az elektromos autókat.

Az ismeretek hiánya olyan mértékű, hogy az amerikaiak 42%-a azt hiszi, hogy az elektromos autóknak benzinre van szükségük a működéshez. Ez alapvető tévedés, de érthető, tekintve, hogy a gyártók és a média is elektromosként beszél az elektromos autókról és a hibridekről is. Bár az elektromos autók tényleg teljesen elektromosak, a hibridek elektromos rásegítéssel működnek, a plug-in hibridek pedig korlátozott mértékben képesek a teljesen elektromos működésre, de van belső égésű motorjuk is. Ez a többféleség lehet a félreértés oka.

A Ford szerint a másik tévhit az elektromos autókkal kapcsolatban, hogy nem tudnak gyorsan gyorsulni. Az amerikaiak és az európaiak 90%-a ezt hiszi a Ford elektromos részlegének vezetője, Ted Cannis szerint. Ezzel szemben a Tesla 3-as Modellje 2,4 mp alatt gyorsul nulláról 60 mph-ra. A Ford szerint ez részben az autógyártók hibája, mivel kezdetben a szabályok betartására és a költségek csökkentésére koncentráltak, és nem a teljesítményre.

Cannis leírta, hogy az amerikaiak 80%-a nem használna elektromos autót extrém időjárási körülmények között, és 65%-a nem használna elektromos meghajtást az összkerék meghajtású autójához. Az Egyesült Államokban az elektromos autó eladások komoly gátja volt az a félelem az emberekben, hogy ezek a járművek hideg időben rövidebb utakra képesek csak. Bár ez nem akadályozta meg Norvégiát abban, hogy az elektromos autók legnagyobb piacává váljon.

Végül az amerikaiak 67%-a és az európaiak 68%-a hiszi azt, Cannis bejegyzése szerint, hogy az elektromos autók nem képesek vontatásra. Ez tényleg egy gyenge pontja a jelenlegi modelleknek, a legtöbb típus nem vontatásra van tervezve. A Tesla X Modellje és az Audi E-Tron 5000 és 4000 font súlyt képesek vontatni, de az extra súly csökkentheti a távolságot, amit az autó meg tud tenni. Ráadásul nehéz olyan töltőállomást találni, ami alkalmas egy vontatós jármű töltéséhez.

Persze nem véletlen vetette fel ezt a problémát egy Ford vezető. A Ford hamarosan bemutatja a legkeresettebb F-150-es pickup-jának teljesen elektromos változatát, melynek prototípusa egy vonatot is képes elhúzni. Bár ez egy egyszeri mutatvány volt, a modellnek valódi vontatási képességre lesz szüksége a teherautó-vásárlók igényeinek kielégítéséhez.

Forrás: Digital Trends

https://www.digitaltrends.com/cars/ford-says-americans-lack-knowledge-of-electric-cars/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936