A Ford új gyár építésébe kezd az elektromos F-150 pickup teherautó gyártására

A Ford megkezdte új gyárának építését a michigani Dearbornban már működő pickup gyára mellett. Az új gyár célja a közelgő F-150-es elektromos pickup teherautó gyártása lesz.

Az elektromosítás az autógyártás minden szegmensére hatással van, így a Ford, lévén vezető a pickup teherautók gyártásában, nem engedheti meg magának, hogy ne készítsen elektromos változatot is.

A Ford tavaly nagyjából 900 ezer F sorozatú pickup teherautót adott el, ami 42 milliárd dolláros bevételt jelentett számukra. Az amerikai autógyártó azt tervezi, hogy most elektromos F-150-est dob a piacra, de erről még nem sok mindent lehet tudni.

Darren Palmer, a Ford Team Edison vezetője, amikor a F-150 teljesen elektromos verziójának elindítását bejelentette, elmondta, hogy a modell piacra kerülését „2022 előttre” tervezi.

Ezzel az F-150 egy sorba kerül azokkal az új elektromos pickup teherautókkal, amelyeket „2021 vége felé” terveznek bemutatni, mint például a Tesla Cybertruck és a GMC Hummer EV.

Bár az év elején a Ford megerősítette, hogy a gyártás 2022-ben kezdődik. A gyártó jelenleg egy jövőre megjelenő újratervezett F-150-esen dolgozik.

Miközben újratervezi gyárait a teherautó új változatának gyártására, a Bloomberg riportja szerint a Ford elkezdett egy új gyárat is felépíteni az eddigi dearborn-i gyár mellett az új elektromos verzió gyártására.

A Ford a következő hónapban ideiglenesen bezár egy gyárat Michiganben, hogy gépeket telepítsen a jövőre eladásra kerülő átalakított F-150 pickup gyártásához. Az autógyártó új épületet is épít a michiganbeli Dearborn teherautó-gyár mellett, hogy az F-150 elektromos verzióját építsék a projektet ismerő emberek szerint. A prototípus gyártása várhatóan a jövő évben kezdődik – nyilatkozták a nevük elhallgatását kérő informátorok.

Míg az első gyártási prototípusok jövőre várhatók, a tényleges piaci mennyiség gyártása nem várható 2022 előtt. Érdekesség, hogy ez a Ford első elektromos járműve, amit teljes egészében az Egyesült Államokban gyártanak. A Ford idén jelentette meg a piacon a Mustang Mach-E-t, de az Mexikóban került legyártásra.

A hivatalos 2022-es bevezetési dátummal a Ford F-150 Electric, a Tesla Cybertruck, a Rivian R1T, a Lordstown Endurance és számos más, 2021-re tervezett elektromos kisteherautó után érkezik.

Mindazonáltal ezen programok mindegyike új gyárak építésén vagy a meglévő gyárak jelentős átalakításán alapul, így bármelyik ütemezése csúszhat.

Forrás: Electrek

https://electrek.co/2020/08/25/ford-construction-new-factory-electric-f-150-pickup-truck/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936