A General Motors az elektromos autóival hódítaná vissza Kínát

A General Motors (GM) teljesen átszabja a kínai értékesítési stratégiát, a jövőben pedig sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek majd az elektromos autókra. Az amerikai gyártó viszont nehéz helyzetben van, mivel a vetélytársak hatalmas lépéselőnyben vannak a kínai piacon, amely a legfontosabbnak számít a világon az elektromos autók terén.

A GM számára rendkívül fontos a kínai piac, ez adja a gyártó bevételeinek 2 százalékát, valamint ez a világ legnagyobb elektromos autó piaca, ráadásul a kínai állam nagyhatalom akar lenni ezen a területen.

Julian Blissett, a GM új kínai igazgatója több tervet is felvázolt arról, hogy a cég miként szerezné vissza a kínai piacot. Ezek közé tartozik az új Cadillac-ek és SUV-k gyártása, de olcsóbb, megfizethetőbb modelleket is terveznek majd.

Blissett kiemelte, hogy az elektromos és az önvezető autók fejlesztése jelenleg a legfontosabb Kínában, mivel a vásárlók egyre inkább ezeket a megoldásokat keresik és a trendek is azt jelzik előre, hogy a következő években további gyors növekedés lesz látható ebben a szegmensben. Az elmúlt években azonban komoly változás történt a vásárlói szokásokban, így a GM egyre inkább vesztess helyzetbe került, ráadásul a Toyota és a Honda is megerősödött.

2017-ben a GM a Kínában értékesített járművek 14,3 százalékáért felelt, de 2019-ben ez az arány már csak 12,2 százalék volt. Összességében 4 millióval kevesebb járművet adott el a vállalat 2019-ben 2017-hez képest, amikor is 28,2 kocsit értékesítettek.

Forrás: Origo

https://www.origo.hu/gazdasag/20200819-az-elektromos-autoival-hoditana-vissza-kinat-a-gm.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936