A GM 2,2 milliárd dollárt fektet be a detroiti gyárba elektromos teherautók és SUV-ok gyártása céljából

A General Motors Co 2,2 milliárd dollárt fektet be Detroit-Hamtramck összeszerelő üzemébe elektromos teherautók és sporthaszonjárművek építésére. Ez a lépés 2200 munkahelyet teremt – jelentette ki hétfőn az első számú amerikai autógyártó.

A társaság szerint az első elektromos teherautója pickup lesz, amelynek gyártása a jövő év végén kezdődik, majd egy önvezető jármű, a Cruise Origin követi.
A GM a múlt héten bemutatta vezető nélküli jármű prototípusát, melyet utazás megosztó szolgáltatásra tervezett.
A Reuters tavaly arról számolt be, hogy a GM a prémium elektromos járművek új családját tervezi megépíteni üzemében 2021 elején, valószínűleg újjáépítve Hummer márkáját. A társaság azt mondta, hogy 7,7 milliárd dollárt fektet be az Egyesült Államokban működő üzemébe a következő négy évben.
A Detroit-Hamtramck gyár jelenleg egy gyártási műszakot üzemeltet, és a Cadillac CT6 és a Chevrolet Impala szedánokat gyártja.
Az üzem február végén néhány hónapig nem fog működni, mivel a GM megkezdi felújítási munkálatait az elektromos teherautók és a terepjárók gyártásához.
A Ford szintén várhatóan 2021 végén kezdi el a prémium elektromos pickupok építését egy Detroiti térségbeli összeszerelő üzemében. A Ford és a GM szerint az elektromos teherautók éves gyártása 2024-re megközelíti a 40 ezer darabot.

Forrás: Reuters

https://www.reuters.com/article/us-gm-electric/gm-to-spend-2-2-billion-to-make-electric-trucks-and-suvs-at-detroit-factory-idUSKBN1ZQ1LR

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936