A GM beépített játékkonzollal képzeli el a jövőbeni autókat

A teljesen önvezető járművek régóta megmozgatják az emberek képzeletét. A technológia csak nemrégiben kezdett közelíteni az elképzelésekhez, de a teljesen autonóm jármű még mindig messze van a realitástól. Ez nem riasztotta el a GM egyik tervezőjét attól, hogy képzeletben  a hagyományos autó belsejét letisztult menet közbeni játékállomássá változtassa.

A teljesen autonóm autókban nem lesz szükség kormánykerékre és pedálokra, így a tervezők nagyobb szabadságot kaphatnak egy teljesen egyedi járműbelső kialakításához. Ez az autók külsejét is érinti, míg a belső térben a gyártók új luxus funkciókban gondolkodhatnak, amelyeket eddig a szabályozók nem engedélyeztek, mivel túlságosan figyelemelterelőnek találtak. Ilyenek például a beépített videojáték rendszerek. Az autógyártók már a mai autókba is telepítenek hatalmas információs és szórakoztató képernyőket, amelyen filmek nézhetők, így a videojátékok megjelenése is csak idő kérdése.

A GM által tervezett utastér két ülőhelyet tartalmaz egy ultraszéles képernyős üléssel, ahová a hagyományos műszerfal kerülne, egy elegáns tárolópolc fölött. A vékony középkonzol táblagép-stílusú kijelzővel rendelkezik a jármű funkcióihoz, bár könnyen szolgálhat másodlagos képernyőként és kameraként a Twitch-adatfolyamhoz. A sík padló rengeteg teret ad a nyújtózkodáshoz. A középkonzol két pohártartót is kínál a hosszan tartó játékhoz, a kartámasz pedig egy tálat a választott harapnivalókhoz.

Az autonóm autó számos lehetőséget nyújt a fogyasztók számára. Alapvetően átalakíthatják az utazás módját az emberek számára.  Az önvezető autók nem csak azt változtatják meg, hogy mivel töltik az utasok az időt menet közben, hanem befolyásolhatják a társadalmat is a kapcsolatok megváltoztatásával. A jövőbeni autók vonzerejét már az általa nyújtott utazás közbeni szolgáltatások határozhatják meg.

Forrás: Motor1

https://www.motor1.com/news/493308/gm-video-game-console-interior/amp/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936