A GM futurisztikus repülő Cadillac-et mutat be

A General Motors futurisztikus repülő Cadillac-et mutatott be, egy olyan önvezető járművet, amely függőlegesen száll fel és le, és a levegőben szállítja az utasokat. A GM egyik vezető tisztségviselője ezt „a személyszállítás jövőjének újragondolása”-ként fogalmazta meg.

Az egyszemélyes Cadillac – technikailag egy függőlegesen fel- és leszálló (VTOL) drón – akár 800 km/h-ás sebességgel képes szállítani az utasokat a városban háztetőtől háztetőig. A jármű teljesen önálló és teljesen elektromos, 90 kW motorral, GM Ultium akkumulátorral és ultrakönnyű karosszériával, valamint négy pár rotorral rendelkezik.

Forrás: Robb Report

A repülő Cadillacről készült videót Mary Barra vezérigazgató mutatta be virtuális bemutatójának részeként, egy családbarát Cadillac elektromos transzferrel együtt. Barra tavaly elárulta, hogy az autógyártó olyan alternatív közlekedési módokat kutat, mint például a légitaxik. A videóban szereplő koncepciókat Mike Simcoe, a GM tervezési vezetője mutatta be, aki a VTOL-t „a városi légi mobilitás Cadillac-jének” minősítette. „A VTOL kulcsfontosságú a GM multimodális jövővel kapcsolatos elképzeléseiben” – mondta.

Az autonóm Cadillac transzferbusz a Cruise Origin-re hasonlító dobozszerű kinézettel rendelkezik, amelyet ugyancsak Simcoe csapata tervezett. Első és hátsó tolóajtókkal, valamint panorámás üvegtetővel van felszerelve. Az utasfülke társalgószerűen elrendezett ülésekkel, biometrikus szenzorokkal, hangvezérléssel és kézmozgás felismeréssel rendelkezik.

Más autógyártók, köztük a Toyota Motor, a Hyundai Motor és a Geely Automobile is mutattak már be koncepciós légi járműveket jövőbeli terveik részeként.

Forrás: Channel News Asia

https://www.channelnewsasia.com/news/business/look–up-in-the-sky—it-s-a-flying-cadillac–gm-unveils-futuristic-vehicle-13947470?cid=cna_flip_070214

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936