A GM megduplázza elektromos és autonóm programját a következő két évben

A General Motors – bejelentése szerint – az elektromos és autonóm jármű programjára fordított forrásai megkétszerezését tervezi a következő két évben. 2018-ról szóló fenntarthatósági beszámolójuk címe: „Úton a baleset, károsanyag-kibocsátás és dugó nélküli közlekedés felé”, mely kifejezi a cég autonóm, connected és megosztott mobilitási modellek felé való irányultságát.

Bejelentették egy elektromos pickup fejlesztését, és hogy a Cadillac lesz a GM vezető elektromos járműve a következő generációs elektromos jármű sorozat elindításakor. Az új járművek egy rugalmas és sokoldalú szerkezetből állnak össze, amely lehetővé teszi, hogy a portfoliójukban szereplő minden járművüket három egységből összeszereljék. Ennek köszönhetően olcsóbban előállíthatóak lesznek, ami a vevőknek is jobb árakat biztosít.

Az elektromos jármű portfóliójuk erősítésére 28 millió dollárt fektetnek be a Michigan-i akkumulátor laborjukba. Bejelentették, hogy együtt dolgoznak a Bechtellel, hogy nyilvános gyorstöltő infrastruktúrát építsenek az Egyesült Államokban. Valamint együttműködnek az EVgo-val, a ChargePoint-tal és a GreenLots-szal, hogy 31 ezer töltőpontot tegyenek elérhetővé a vásárlók számára.

Forrás: Fleet Forward

https://www.fleetforward.com/335264/gm-to-double-electric-and-autonomous-programs-over-two-years

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936