A Google nagyobb felbontású autós térképei a Polestar 3-ban mutatkoznak be

A Google hamarosan segítséget nyújt a Polestar tulajdonosoknak a városokban való navigáláshoz. A keresőóriás bemutatja „HD” vezetési térképeit, amelyek először a Polestar 3 SUV-okban lesz elérhető. A frissítés a sávoktól a közúti jelzésekig aktuális, rendkívül részletes útinformációkat biztosít majd. A tartalom nem csak a meglévő vezetési segédeszközökhöz, például a Pilot Assisthez nyújt segítséget, de létfontosságú lehet a Polestar 3 opcionális, LiDAR-alapú Pilot Packje segítségével az esetleges önvezető funkciókhoz is.

A Polestar 3 várhatóan 2023 végén érkezik, és 85 300 dollárért adják majd az Egyesült Államokban. A Polestar mellett olyan cégek, mint a GM, a Honda, a Renault és a Volvo (a Polestar testvérmárkája) is elkötelezték magukat, hogy legalább néhány járművükben az Android operációs rendszert használják.

A fejlesztés nem meglepő. Még a részleges autonómiához is nagyon pontos helyadatokra van szükség a zökkenőmentes navigáció érdekében. A Google a Waymo robotaxi erőfeszítéseinek köszönhetően alapos ismeretei vannak a vezetési térképekről, nem is beszélve arról, hogy pénzügyileg erősen motivált térképezési technológiájának fejlesztésére. A részletesebb térképek arra ösztönözhetik a többi autógyártót, hogy alkalmazzák a Google alkalmazásait és szolgáltatásait.

Nem kell azonban egy új elektromos autóra várni néhány új, Google által vezérelt funkció kipróbálásához. A Polestar 2 szedánhoz kiadott frissítés Google Asszisztens alapú távoli műveleteket ad hozzá a rendszerhez.

Ezekkel előre beállítható a klímaberendezés, kinyithatók az ajtók, ellenőrizhető az akkumulátor töltöttségi szintje (beleértve a becsült hatótávolságot), és elvégezhetők az alapvető feladatok anélkül, hogy telefonra vagy az autóba való beszállásra lenne szükség. A funkció jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, de idővel más országokba is eljut.

Forrás: Engadget

https://www.engadget.com/google-hd-maps-polestar-3-180036828.html

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936