A Grubhub és a Starship kézbesítő robotokat telepít öt főiskolai kampuszra Amerikában

A Grubhub és a Starship Technologies együttműködésre lépett, hogy autonóm ételszállítást biztosítsanak öt amerikai főiskola kampuszán – jelentették be kedden a cégek. A sajtóközlemény szerint még ebben az évben több egyetem telepít majd robotokat.

A kiszállítás jelenleg több mint 170 ezer diák számára elérhető a Kentucky Egyetemen; a Nevadai Egyetemen, Las Vegasban; a Wayne Állami Egyetemen; a Déli Metodista Egyetemen és a Fairfield Egyetemen.

A Grubhub júniusban az Ohio Állami Egyetemet kiszolgáló Cartken robotszállító szolgáltatóval is együttműködött, miután megszakította kapcsolatait az oroszországi székhelyű kézbesítési bot-céggel, a Yandex- szel.

Ez a legújabb partnerség kibővíti a Grubhub főiskolai kiszállítási kínálatát. A cég több mint 250 egyesült államokbeli egyetemi kampusszal működik együtt, ahol a hallgatók integrálhatják étkezési terveiket Grubhub-fiókjukba, és elérhetik az egyetemen belüli és kívüli éttermeket kiszállítás vagy átvétel céljából.

A Grubhubbal már partneri viszonyban álló főiskolák, ha akarnak, dönthetnek úgy, hogy robotokat telepítenek – írta a Grubhub a Restaurant Dive-nek küldött e-mailben. Ezek az intézmények kapcsolatba léphetnek ügyfeleik menedzserével, és elmondhatják neki, hogy érdeklődnek az ilyen típusú szállítás iránt. A campus partnerségi csapata folytatja az egyeztetést és segít a szolgáltatás létrehozásában.

A Starshipet már több mint két tucat amerikai egyetemen tesztelték és telepítették, és világszerte 2 ezer robotból álló flottája van.

A sajtóközlemény szerint a robotok óránként 6,5 km-t tudnak megtenni, akár három zacskó élelmiszert is képesek szállítani, és különféle időjárási körülmények között működhetnek. A Starship is jól finanszírozott, legutóbb közel 100 millió dolláros tőkét biztosított márciusban.

“A robottal való szállítás megoldja a nehezen elérhető területek elérésével járó egyedi kihívásokat, amelyek egy főiskolai kampuszon előfordulnak” – mondta Adam Herbert, a Grubhub egyetemi partnerségekért felelős vezető igazgatója a sajtóközleményben.

A The Food Institute szerint az autonóm robotok csökkenthetik a szállítási időt és a költségeket is. Mivel a diákok általában az egyetemtől 30 percen belül élnek, a főiskoláknak lehetőségük van az éttermeket egy fő termelési létesítménybe tömöríteni, és onnan botokat telepíteni.

Más cégek is fontolgatják, hogy élelmiszer-kiszállító robotokat használnak a főiskolák ételkínálatának bővítésére. A Sodexo 20 millió dolláros szerződést írt alá a Kiwibottal több mint 1200 bot telepítésére 50 amerikai egyetemen az idei év végéig.

Forrás: Restaurant Dive

https://www.restaurantdive.com/news/grubhub-starship-delivery-robots-deployed-college-campuses/633833/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936