A hollandok elektromos nyergesekkel képzelik el a jövőt

A holland gyártó tavaly, a hannoveri IAA haszonjármű kiállításon rántotta le a leplet elektromos és hibrid kínálatáról. Az első jelentősebb sikert pedig év végén könyvelhették el. Az első sorozatgyártású DAF CF Electricet ugyanis egy holland áruházlánc, a Jumbo vásárolta meg. A cég itt nem áll meg, céljuk, hogy a jövőben elektromos járművekkel lássák el üzleteik 45 százalékát.

Februárban a szintén holland Geldropi Tinie Manders Transport vásárolt egy DAF CF elektromos nyerges vontatót. Nemrég az ugyancsak hollandiai Albert Heijn jelentette be, hogy szeretné flottáját elektromos teherautókkal zöldebbé tenni.

A 4×2-es hajtásképletű DAF CF Electric nyerges vontatót a 37 tonna össztömegre tervezték. Hajtásáról a VDL által tervezett és gyártott E-power technológia gondoskodik. Hajtásláncának központi eleme a 210 kW teljesítményű elektromotor, amelyet a 144 kWh összkapacitású lítiumion-akkumulátorcsomag lát el energiával.

A DAF CF hatótávolsága terheléstől függetlenül 100 kilométer, ezért elsősorban a városi terítőfuvarok terén lehet rá számítani. Cserébe viszont akkumulátorai 30 perces gyorstöltéssel feltölthetők, a teljes feltöltés pedig 1,5 órát vesz igénybe. A hálózatról tölthető CF Hybrid is a VDL-technológiáját használja, ezért városban maximum 50 kilométer tehető meg vele tisztán elektromos üzemmódban.

Fotó: King of the Road

Forrás: Vezess

https://www.vezess.hu/haszongepjarmu/2019/02/26/elektromos_daf_teherautokat_vesznek_a_hollandok/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936