A Horizon Robotics és a SAIC-GM-Wuling együttműködik az intelligens járművek tömeggyártásában

A Horizon Robotics és a SAIC-GM-Wuling január 14-én formálisan stratégiai együttműködési megállapodást kötött. A megállapodás értelmében mindkét fél a technológiai felhalmozás és az ipari erőforrások előnyeire támaszkodik az autók és a mesterséges intelligencia területén. Emellett támogatni fogják a folyamatos integrációt és innovációt az Advanced Driver Assistance Systems (ADAS, Fejlett vezetéstámogató rendszerek), az automatikus vezetés és a járművek intelligens interakciója terén.

A megállapodás részeként a Horizon Robotics intelligens vezetési megoldásokat fog kínálni, a „Journey” chipek teljes skálájával, amelyek a SAIC-GM-Wulingot intelligens járműelrendezéssel segítik.

A két fél 2021 eleje óta mélyreható együttműködést folytat, és jelentős közös előrelépést tett. 2022 első felében a Horizon Journey 2 chipre épülő Matrix Mono vezetési asszisztens megoldása megkezdi a SAIC-GM-Wuling által gyártott különféle modellek felszerelését. Ezenkívül a Horizon Journey 2 chipre épülő Halo járműintelligens interaktív megoldása a SAIC-GM-Wuling KiWi EV modelljének felszerelése lesz a tömeggyártásban.

A folyamatosan továbbfejlesztett intelligens vezetési élményre való igények kielégítése érdekében a két fél továbbra is vizsgálja a magasabb kategóriás modellek intelligens funkcióinak kutatás-fejlesztését, közösen hozva létre többszintű automata vezetést és folyamatosan fejlesztve a járműre szerelt intelligens interaktív funkciókat.

Ezen túlmenően mindkét fél együttműködik egy nagy teljesítményű és kiváló számítási teljesítménnyel rendelkező intelligens számítástechnikai platform felépítésén, és felgyorsítja a Journey 5 chipen alapuló, magas szintű automatikus vezetési funkciók nagyszabású tömeggyártását.

Yu Kai, a Horizon Robotics alapítója és vezérigazgatója elmondta: „Ahogy az intelligens járműipar ökológiája egyre érettebbé és tökéletesebbé válik, a számítási architektúra, a számítási teljesítmény-konfiguráció és a szoftverökológia fokozatosan a felhasználói élmény javításának kulcsává vált.”

„A SAIC-GM-Wuling erős kapacitással rendelkezik a technológiai vívmányok valósággá alakításában, valamint gazdag járműkutatási és -fejlesztési tapasztalattal rendelkezik, míg a Horizon Robotics tapasztalattal rendelkezik az intelligens vezetésű járművek tömeggyártásában, ami nagymértékben kiegészíti a SAIC-GM-Wuling előnyeit. A jövőben a két fél mélyebb eszmecserét és együttműködést folytat majd, hogy szilárd alapot teremtsen az intelligens autók fejlesztéséhez.”

Forrás: Pandaily

https://pandaily.com/horizon-robotics-and-saic-gm-wuling-collaborate-in-mass-production-of-intelligent-vehicles/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936