A Huawei autonóm jármű viselkedéstervező technológiája szabadalmi engedélyt kapott

A Tianyancha kínai adatszolgáltató cég bejelentette, hogy a Huawei szabadalmi engedélyt kapott magatartástervezési módszerekre és egy magatartást tervező eszközre önvezető járművek számára. A szabadalom beadásának dátuma 2019 július volt.

Fotó: Gadget Voize

A szabadalom rövid leírása azt mutatja, hogy az alkalmazás a mesterséges intelligenciához kapcsolódik, és hogy a technikai megoldás lehetővé teszi az önvezető járművek biztonságos és gyors áthaladását a kereszteződéseken.

Wang Jun, a Huawei járműüzletágának elnöke hangsúlyozta, hogy a Huawei nem maga gyárt autókat, hanem úgy döntött, hogy az autógyártók rendelkezésére bocsátja az autók digitális platformjának alapvető elemeit. A szabadalom engedélyezése a Huawei egyre mélyebb kapcsolatát jelzi az autóiparral.

A hivatalos dokumentumok szerint a Huawei júniusban több szabadalmat is kapott az elektromos járművek (EV) területén, például töltésszabályozó eszközökre és hőkezelő rendszerekre vonatkozóan.

Áprilisban az ARCFOX – a BAIC New Energy által működtetett márka – és a Huawei közösen kiadott egy vadonatúj intelligens EV-t, ami nagy feltűnést keltett a piacon.

Június 7-én a Huawei bejelentette, hogy szabadalmi licencszerződést kötött a Volkswagen csoport egyik beszállítójával. A megállapodás tartalmazza a Huawei 4G Standard Basic Patent (SEP) licenszét, amely vezeték nélküli kapcsolat funkciót biztosít a Volkswagen számára. Ez volt a Huawei eddigi legnagyobb licencszerződése az autóiparban.

Forrás: Pandaily

https://pandaily.com/huawei-achieves-patent-of-autonomous-driving-vehicle-behavior-planning-technology/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936