A Huawei mérnöke önvezető kerékpárt fejleszt

Egy Huawei alkalmazott azt állítja, hogy újfajta autonóm járművet fejlesztett ki. A jármű egy kerékpár, de olyan, ami önállóan képes állni, egyensúlyozni és haladni. Zhihui Jun, a kérdéses mérnök elmondása szerint azután támadt az ötlete, hogy egy hagyományos kerékpárral elesett.

A prototípus inkább egy e-bike, lítium-ion akkumulátorának köszönhetően, amellyel két-három órán át képes haladni.  Ugyanakkor állítólag az összes olyan érzékelővel felszerelik, amely az önvezető autókhoz is szükségesek. Ide tartoznak gyorsulásmérők, giroszkópok és LiDAR szkennerek, nem beszélve a mesterséges intelligenciáról a hardver vezérléséhez és olyan funkciók biztosításához, mint az akadályok elkerülése és az automatikus útkövetés.

Mindez azonban mit sem ér, ha a kerékpár nem képes önállóan megállni. Zhihui Jun azt állítja, hogy ez egy precíziós érzékelőkhöz csatlakoztatott lemezszerű vezérlőmodul használatával lehetséges, amely érzékeli a 3D-s kerethez képesti legkisebb dőlést is és vezérli az egyensúly percenkénti változtatásait a kompenzáció érdekében, és így tartja függőleges helyzetben.

Az eredmény érdekesnek tűnik, de valójában már korábban is volt ilyen, és ugyanazokkal az elvekkel sikerült elérni, amelyek révén a műholdak a pályájukon maradnak.

A teljes szerkezetet egy Huawei Ascend 310 processzor segítségével irányítják. Ennek ellenére nincsenek arra utaló jelek, hogy a közeljövőben sorozatgyártást és hasonló önvezető e-kerékpár megjelentetését terveznék.

Forrás: Notebook Check

https://www.notebookcheck.net/A-Huawei-engineer-develops-a-self-riding-bicycle.550932.0.html?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936