A Hyundai új ultragyors EV töltőállomása ezelőtt benzinkút volt

A dél-koreai autógyártó egy régi benzinkutat alakított át gyorstöltő állomássá elektromoos járművek számára. A Hyundai Seoul-ban nyitotta meg első állomását, amely nyolc magas feszültségű EV töltővel rendelkezik, melyek 350 kWh teljesítmény leadására képesek, és csúcsértékük 800 volt. Ez azt jelenti, hogy fél órán belül 0-ról 80%-ra fel tudnak tölteni egy sor elektromos járművet.

A képek alapján úgy tűnik, hogy a Hyundai az SK energiahálózatokkal együttműködve szétszedte a régi benzinkutat, és a 4066 négyzetméteres helyre töltőket és parkolóhelyeket telepített. Az autógyártó állítólag 12 töltőhelyet tervez megnyitni a fő autópályák közelében, és további nyolc telephelyet nyit az ország egész területén.

Az SK hálózatok és a Hyundai közötti partnerség tavaly novemberi bejelentése szerint az autógyártó egy olyan alkalmazás indítását is tervezte, amely lehetővé teszi az EV vezetők számára, hogy helyet foglaljanak és fizessenek a töltőpontokon.

A Hyundai egyre inkább az elektromos járművek felé fordul, jelenleg a Kona az egyik legnépszerűbb elektromos autójuk a piacon, és az Ioniq futurisztikus EV-vé alakítását is tervezi. Az új töltőállomások természetesen a következő hónapban várható Ioniq 5 töltésére is alkalmasak lesznek.

Az elektromos járművekre való áttérését a Tesla mintájára a Hyundai is saját töltőállomásainak kiépítésével támogatja. Azzal az eltéréssel, hogy úgy tűnik, mint a 2019-ben a Kiával való együttműködésben létrehozott tőltőpontjai, ezek az új töltőállomások is használhatók lesznek harmadik fél számára, nem úgy, mint a Tesláé.

Forrás: The Next Web

https://thenextweb.com/shift/2021/01/21/hyuandai-converts-old-gas-station-ev-rapid-chargers-seoul/

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936