A Hyundai visszahívja a Kona EV-t a hibás akkumulátorcellák miatt

A Hyundai Motor Co önként visszahívja Kona elektromos járműveit, mivel a nagyfeszültségű akkumulátorcellák hibás gyártása miatti esetleges rövidzárlat tűzveszélyt okozhat – közölte dél-koreai közlekedési minisztérium.

Az október 16-tól kezdődő visszahívás, amely magában foglalja a szoftverfrissítéseket és az ellenőrzések utáni akkumulátorcseréket, 25 564 Kona elektromos járművet (EV) érint, amelyek 2017 szeptembere és 2020 márciusa között kerültek legyártásra – áll a közlekedési minisztérium közleményében.

A biztonsági visszahívás „proaktív válasz a járművekben használt nagyfeszültségű akkumulátorok vélhetően hibás gyártására, amely hozzájárulhatott a jelentett tűzesetekhez” – közölte a társaság, hozzátéve, hogy minden szükséges intézkedést meg fog tenni a tűzesetek okának felderítésére és az ügyfelek igényeinek kielégítésére.

Jang Kyung-tae kormánypárti törvényhozó nyilatkozata szerint eddig 13, a Kona EV-t érintő tűzeseményt dokumentáltak, köztük egyet Kanadában és egyet Ausztriában.

A Kona EV-k az LG Chem Ltd által gyártott akkumulátorokat használják. Az LG Chem szóvivője szerint a vállalatnak nincs hozzáfűznivalója a kérdéshez.

A Hyundai részvényeinek értéke 1,4% -kal csökkent, tükrözve a befektetők aggodalmát a visszahívás és az akkumulátorok cseréjének költségei miatt, mivel az akkumulátor az EV árának körülbelül 30% -át teszik ki – mondták elemzők.

Ezzel szemben az LG Chem részvényei 1,8%-ot emelkedtek.

A Kona Electric a dél-koreai autógyártó első nagy hatótávolságú szubkompakt SUV elektromos autója.

Júliusban a Hyundai Motor Group vezetője, Euisun Chung elmondta, hogy a Hyundai Motor és a Kia Motors testvérvállalat célja, hogy 2025-ben 1 millió akkumulátorral hajtott elektromos járművet értékesítsen, amely az ilyen járművek globális piaci részesedésének több mint 10% -át célozza meg.

Forrás: Reuters

https://www.reuters.com/article/uk-hyundai-motor-ev-battery-idUKKBN26T0X2

Lépjen kapcsolatba velünk

Budapest, Than Károly u. 3, 1119
(1) 371 5936